10-10-2022

Indkøbsliste

Indkøbsliste: Gardinstof. Ikke for tungt og bastant - men heller ikke så tyndt, at der kan kikkes igennem om aftenen, når der er tændt for læselys i bilen. Jeg købte 3 m florlet bomuld i brækket hvid/mellem blå stribet. Eftersom jeg syede forkert så mange gange (og klippede forkert lige så mange gange), så stod jeg til sidst og manglede til længden (syede gardinerne rigeligt lange, så de lige kunne nå at blive stoppet ned i siden mellem madrassen og sidedørene, så der ingen "gab" var - og det var grunden til at jeg lige manglede nogle længder hist og pist p.g.a. kissejag med klip og syning = pil op og kasserede-forkert-klippede stykker stof. Jeg havde heldigvis rester af blå bomuldsstof i gemmerne, så det blev brugt her. Altså det ærgrede mig, al den klippen forkert og sy-forkert. Det stof var mega dyrt pr. meter, og nu sad jeg her og klippede det i stykker til ingen verdens nytte. Men altså: jeg købte 3 meter stof i 140 cm bredde. Nok lige i overkanten - men prøv selv at måle op. Der skal jo ikke vild meget rynk i gardinerne til bilen.
Endvidere skal du købe:
3 bambusstokke á 150 meter lange
2 alu-stænger i længde, så de passer hele bredden af bilen. Mener jeg købte dem i l50 cm. og så savede af i passende størrelse (disse alu-stænger er til gardiner bagrude - hvor du selvlfølgelig også kan bruge bambusstokke, men de er bare så svære at bore huller i (synes jeg) - så jeg valgte alu-stænger.
Så skal du købe 2 nøgleringe ca. 3 cm i diameter.
2 splitter (de sættes i mellem beklædning tag og plastik indvendig efter sidste sidevindue i bagagerum og fungerer som holder for "gardinstangen" = bambusstokken). Størrelsen på splitten skal være, så du kan stoppe bambusstokken igennem hullet, når splitten er sat op i bilen. Jeg viser det hele på foto herunder.
Så skal du bruge hampsnor eller anden pæn ophængningssnor. 2 stk. af ca. 80 cm. Det er til at binde op til ophængning baggrunds-gardin - altså til at hænge bambus-gardinstok op mellem de 2 forreste døre, så indkik ikke er muilg ad forruden.
Derudover er det en fordel af eje en symaskine (eller kende een der ejer en), sytråd i passende farve til gardinet (det havde jeg ikke lige, så jeg syede bare med, hvad jeg havde der matchede bedst) samt en tommestok/målebånd.
Og måske allervigtigst: Gå-på-mod og ikke give op, selv om projektet driller. Jeg brugte dage på at finde ophængningsmuligheder, og dette er altså bare mit bud på ophængning gardiner i bil. Jeg var ind over at finde magnetiske gardinstænger (åh hvor havde det dog været så meget nemmere) - men i vores årgang Opel Meriva, der er altså ikke så meget metal omkring vinduerne, at det var en mulighed. Øv. Jeg testede vores bil for, om den var magnetisk inden jeg undersøgte mulighederne indenfor magnetisme. Bilen er magnetisk - men det kunne jeg så ikke bruge til noget alligevel. Så var jeg inde over kraftige sugekopper til at holde - her alu-stænger - som gardinstænger. Det gik ikke helt som forventet - OG vinduet kunne så ikke rulles ned, da sugekopperne så skulle fjernes = gardin også fjernes. På sigt ville jeg gerne have erstattet bagrude-gardinet med et uigennemsigtigt-udefra plisségardin, opsat med sugekopper. Men altså: sugekopper vil slet ikke suge fast på bagrudevinduet p.g.a. varmetrådene der løber inden i. Dette bare for at fortælle, at jeg har brugt mange dage bare på at udtænke mulighederne for opsætning af gardinstænger i bilen. Det var egentligt meget nemmere at køre til en autoforhandler og få dem sat permanent fast i bilen (hvis det kan lade sig gøre) - men det havde nok været alt for dyrt.
Min løsning her kostede mig ud-ad-vinduet-kroner 200 i en masse sugekopper, som jeg slet ikke fik brugt. Ser vi bort fra dem, samt at stoffet nok kunne have været meget billigere pr. meter, så har jeg brugt:
Stof ca. Kr. 350,00
3 Bambusstokke (Jem og Fix) á 150 meter (Hurraaa - de var pakket i 3 stk. for under Kr. 30,00.
2 alustokke (Mener jeg købte dem hos Davidsen, da de ikke fås i Jem og Fix). Kan ikke huske prisen - men de er heller ikke så dyre.
De der splitter havde vi på lager i laden, men de fås i ethvert byggemarked.
Så har jeg bare at sige: rigtig god arbejdslyst med at kreere gardiner i din bil. Det vil næsten helt sikkert drille - så husk the god spirit og tag processen som en oplevelse - en oplevelse, som jo kan generere fede camper-van ture til foråret - Piifft! - jeg taler af erfaring. Har været på tur i vores lille dyt, og det har været dejlige oplevelser - både at overnatte på autocamper-pladser, men så sandelig også at frekventere en campingplads her lige inden sæson-lukning. Det skal du nok høre mere om. Nu skal der syes - måske bandes og svovles - men helt sikkert fremadrettet at kunne nyde det færdige resultat som ligger lige om hjørnet. Smiley