Spidskåls-krebinetter

Spidskåls-krebinetter
Jeg er vegetar - som den eneste i husstanden. En gang imellem (meget sjældent) laver jeg en ren vegetarret, og INGEN alternativer med kød. Det plejer at ske med højlydte kvaler om "ingen kød i dag". Men sjovt nok ikke denne gang. Her er dagens aftensmad spidskåls-krebinetter med kartofler, gulerødder og lækker sovs lavet af mandelmælk, meljævning, salt og peber samt lige 1 grøntsagsterning og lille drys Herbamara, som er et skønt produkt fra A. Vogel. Det er havsalt med friske grøntsager og urter og smager vildt lækkert. Man kan faktisk røre det ud i et krus rygende varmt vand, og vupti så har du en lækker sund og nærende, varm drikke-suppe. Opskriften på de skønne spidskålskrebinetter er ikke min egen opfindelse. Jeg har den faktisk fra hjemmesiden Madensverden.dk. Her er alverdens skønne opskrifter - både vegetar-retter og kød-retter. Gå til hjemmesiden Madensverden.dk, skriv "kål" i søgefeltet, og du får opskriften på de meget lækre spidskålskrebinetter. De mætter og smager dejligt. Evt. rester er lækre som pålæg med rødbeder, bare at nappe een at gnave af, som lille mellemmåltid. Eller - næste dags aftensmad kan jo bestå af braskartofler med rester af spidskåls-krebinetter skåret i mindre stykker. Hertil tilbehør som du lyster. Jeg bruger gerne lille drys af frisk basilikum. Her i husstanden (hvor jeg er eneste vegetar) lød kun rosende ord for disse spidskålskrebinetter. Lige et lille råd: jeg rørte mere mel i spidskålsblandingen end der stod i opskriften - samt ca. yderligere en kop havregryn - for lige at få en fast konsistens på "farsen", og den skal altså være fast, for at kunne forme krebinetterne, og så undlod jeg at vende krebinetterne i mel og æg. De sejlede helt ud for mig. Jeg vendte spidskålskrebinetterne i rigelig rasp og stegte dem brune og sprøde i rigeligt smør (eller olie). Næste gang jeg skal lave disse spidskålskrebinetter, vil jeg prøve at komme hakkede mandler i farsen - men egentigt kan man vel komme i, lige hvad man lyster.
Jamen! - Velbekomme