Floral lagkage

Lagkage med spiselige blomster

Fik i "god-bedrings-gave" af sød Ø-veninde (da jeg sad med brækket ben) - økologiske spiselige blomster, plantet i jord - så altså til udendørs liv.

Nu fik vi påske-gæster, og så blev der lavet lagkage, hvor de smukke viol-blomster indgik som pynt.

Sådan blev den kreeret:

3 lagkagebunde (bare de helt almindelige fra købmanden, Brugsen, Lidl m.m. - du bestemmer).

Kagecreme (bare den nemme løsning i pulverform, som lige piskes med mælk. Jeg brugte vaniljesmags-udgaven).

1/4 liter piskefløde

2 bananer

Pynt:

Chokolade-glasur

Flødeskum

Økologiske spiselige blomster

Groft revet 70% mørk chokolade

 

Pisk kagecreme af mælk og kage-creme-pulver. Stil det på køl i 5 min. i køleskabet.

Skær 2 bananer i skiver.

Pisk Flødeskum af den 1/4-liter piskefløde (ikke total stift - men så du kan smøre det rundt på siden af lagkagen, når den er lagt sammen og pyntet med chokoladeglasur)

Tag din kagecreme ud af køleskabet. Den har nu en sådan konsistens, at den ikke løber.

Læg 1 kagebund på kagefad. Smør et pænt lag vanilje-creme ud på bunden. Fordel bananskiver ovenpå kagecremen. Læg nu 2. kagebund oven på og gentag processen med vaniljecreme og bananskiver. 

Nu lægges 3. kagebund på - men UDEN kagecreme og bananskiver. Den skal nemlig pyntes med et (ikke al for tyndt lag) chokoladeglasur, fremstillet af flourmelis, lidt kogende vand og kakaopulver. Spar endelig IKKE på kakaopulveret. Pisk ingredienserne sammen med en gaffel, til det bliver en tyk grødagtig masse. Er den for tynd, kommes mere flourmelis i - er den for tyk, kommes en lille smule mere kogende vand i (og der er virkelig ikke ret meget vand vi snakker om her - put i skefuld-vis). Piiift: Er dine økologiske spiselige blomster blå eller dyb røde, så udelad kakaopulver i din glasur. Farvede blomster er smukke på hvid glasur, og så kan du jo vælge at drysse med fint revet hvid chokolade, som drysses på INDEN lagkagen duttes op med blomsterne (for at undgå drys på de fine blomsterblade). Jeg valgte chokolade-glasur, da mine violer her er helt hvide.

Smør et pænt lag glasur ovenpå den øverste lagkagebund. Inden glasuren størkner, pyntes med fint revet 70% mørk chokolade, og derefter toppes med de smukke økologiske, spiselige violer.

Nu smøres lagkagen hele vejen rundt med piskefløde.

Det kan ikke undgås, at der kommer flødeskum og måske også glasur på kagefadet. Alt det tørres af til sidst med en REN hårdt opvredet fugtig klud/fugtig køkkenrulle - helt inde ved lagkagen, så den til sidst står skarp på lagkagefadet.

Opbevares på køl, og kan holde sig lækker 2-3 dage. Selv violerne holdt sig smukke på 3.dagen i køleskab. Her blev sidste lille skive nemlig hapset af lækkersulten gæst. Smiley

Jamen - Vupti: nu har du kreeret en herre-flot lagkage, som ligner en "million", smuk at skue og smager vildt godt.

Til dig, der kvier dig ved at spise blomsterne: de smager af INTET og er helt ufarlige at spise. Alternativt kan du jo bare nøjes med at nyde synet af dem - og så bare fjerne dem, inden du spiser dit stykke af den florale lagkage. Smiley.