Hurtig, nem og lækker lagkage

Her får du lige opskriften på at lægge en dejlig lagkage sammen i en håndevending.

Var lige lidt på den - skulle hurtigt have lagt en lagkage sammen. Bor godt nok på lille Avernakø, hvor vi har købmand - men det var søndag, og købmanden havde lukket. Havde lagkagebunde, piskefløde og et brev Dr. Oetger lagkagecreme samt lige kogt verdens skønneste æblemos, men synes lige der skulle "lidt bid" i den lagkage. Fandt lige en rest småkager - havregrynskager med chokolade. De blev lige kørt igennem min foodprocessor - så var der kage-krymmel af småkager, som så lige kunne give det knasende islet, som der gerne må være i en lagkage.

Opskrift:

3 lagkagebunde

Havregrynskager med chokolade eller din egen favorit - evt. hvad du har af rester i kagedåsen.

Sød hjemmelavet æblemos (alternativt køb den færdiglavet)

1 brev lagkagecreme (jeg har brugt Dr. Oetger, som bare skal piskes ud i kold mælk - dejligt nemt)

1 halv liter piskefløde.

Start med at lægge en lagkagebund på et fad. Fordel lagkagecreme overalt på lagkagebunden. Dernæst et lag æblemos og drys med rund hånd et lag godt knuste havregrynskager med chokolade (eller din favorit) ud over æblemosen. Læg en ny lagkagebund på og fortsæt samme procedure. Læg sidste lagkagebund på og atter smører du lagkagecreme på - dernæst æblemos. Ingen småkage-krymmel her. Pynt med friskpisket flødeskum. Drys nu resten af din knuste småkage-krymmel ud over hele toppen af lagkagen med flødeskum. Glat/skær kanten af flødeskum skarpt af med en kniv. Pynt evt. med flag - og vupti: du har en yberlækker lagkage. Hurtigt og billigt.

Denne lagkage bliver nu fragtet fra Avernakø til Blåvand i en køletaske - for her holdes fødselsdag. Min køletaske er alt for smal, til at jeg kunne anrette lagkagen på et fad - så godt min frokosttallerken lige har samme mål som lagkagebunde. Nu kan den lige sniges ned i køletasken og komme med på 3 timers køretur til Blåvand, hvor jeg ved, en glad fødselar venter på sin fødselsdagslagkage. Smiley.