Squash-suppe

En rigtig sommer-suppe. Her kommer opskriften:

1 stor squash

1 stort løg samt andre af dine ynglingsgrøntsager hvis ønskes

4 kraftterninger(om det er svine-/okse-/grøntsagsterninger er op til dig)

1/2 liter økologisk madfløde

Bacon i strimler

Frisk basilikum

 

Tilbehør:

Kartofler eller som her - brune økologiske ris

 

Tilberedning:

Vask din squash grundigt, for her bruges skallen også.

Flæk Squashen på langs. Min var lidt for stor til at jeg kunne flække den hel, så jeg delte den i 3 stykker - og SÅ kunne jeg flække dem på langs.

Fjern kernerne.

Skær nu squashen i firkanter og kom dem op i en gryde.

Tilsæt nu et skiveskåret stort løg og kom også dette op i gryden, samt hvis du har andre grøntsager du godt kan lide, så put også dem op i nu.

Hæld vand i gryden, så det lige akkurat dækker indholdet. 

Nu lægger du dine bacon i strimler på en bageplade med bagepapir, tænk ovnen på 200 grader over-/undervarme (jeg bruger aldrig blæservarme). Sæt bagepladen på nederste rille og steg dine baconstrimler til de er sprøde. Husk undervejs at holde øje med din bacon, så de ikke bliver brændte. Smid IKKE fedtet ud fra stegningen. Det skal du nemlig bruge i din suppe som smagsforstærker. Altså afgiver dine bacon ekstremt meget fedt, skal du nok ikke bruge det hele - sådan ca. 2 spsk. fedt brugte jeg. Målte ikke op, men hældte det direkte fra bagepapiret op i gryden, da jeg kunne se, det ikke afgav vildt meget fedt. Så 2 spsk. er et slag på tasken, men det er i det leje. Når dine bacon er sprøde og gyldne, tager du dem ud af ovnen, og lader dem køle af.

Kog til grøntsager og squashen er møre

Blend hele molevitten med ca. halvdelen af væden.

Hæld tilbage i gryden

Tilsæt nu den halve liter madfløde og kog op igen. Tilsæt nu også den flydende fedt fra baconstegningen.

Smag til med salt og peber samt finthakket basilikum.

Når dine bacon er afkølet, så du kan røre ved dem, brækkes de i mindre stykker, som nu røres i den varme suppe.

Alt imens du har lavet suppe, har kartofler eller ris kogt færdigt, og ved servering pyntes lige med grofthakket/klippet basilikum.

Så mangler jeg bare at side Velbekomme!

Dette er altså en meget meget lækker sommersuppe, og der er rigeligt til 4 personer. Det er sund mad og så mætter det. OBS: her i huset er vi IKKE fedt-forskrækkede, så der bruges både en god økologisk madfløde og lidt fedt fra bacon. Det giver altså lige en lækker cremet suppe med en skøn saltet smag af det lidt fedt fra stegt bacon.

Suppen smager himmelsk.