Æbleflæsk

Æbleflæsk er en herlig spise. Her får du min opskrift, som er meget nem og smager himmelsk. Jeg har her brugt 10 nedfaldsæbler af forskellig størrelse og sort, og det passede lige med aftensmad for 2 voksne + der er en rest, som kan bruges til pålæg de næste par dage.

 

10  økologiske æbler med skræl

2 pk. hel bacon (jeg synes der er mere smag i hel bacon end i det hakkede)

Puddersukker (giver en dejlig gylden farve) 

Salt og peber efter behag

 

 

Undlad endelig af skrælle æblerne. Masser af vitaminer sidder lige under skrællen.

10 æbler skylles og udkærnes (jeg har en æble-udkærner. Tilsvarende kan købes i alle isenkrambutikker).

Derefter kommer jeg dem lige en tur i hakkemaskine (foodprocessor) - MED skræl. 

Put de hakkede æbler op i en gryde og lad det småsimre under låg ved svag varme, indtil æblerne er kogt ud. Der skal ingen vand ved, da æblerne under simringen vil afgive meget saft, hviket også giver en mere kraftfuld og lækker konsistens.

 

Medens de revne æbler simrer i gryden, beklædes en ovnplade med bagepapir. Herpå lægges bacon, så meget spredt ud, som det kan lade sig gøre. Det gør ikke noget, at baconstykerne overlapper hinanden, eller som jeg her har gjort for at få plads til alle stykkerne, lige "duller" dem lidt op.

Nu sættes pladen i en kold ovn på nederste rille og de steger ved 165 grader med både over- og undervarme - altså ikke luftvarme, da jeg synes de bliver tørre af det. Her skal de nu stå og hygge sig ca. 30 - måske lidt mere, men ihvertfald indtil de er gyldne og sprøde.

 

Når din bacon er færdig stegt i ovnen, tages pladen ud, og baconfedtet ældes nu direkte fra pladen op i gryden med de færdigkogte æbler. Rør rundt så det smagfulde fedt bliver fordelt godt.

 

Bræk nu baconstykkerne i mindre stykker, som ligeledes puttes op i de kogte æbler. Gem et par stykker til pynt. Rør rundt i æblemassen, så baconstykkerne bliver godt fordelt.

Smag nu til med puddersukker, salt og peber.

 

Vi fik rygende varm æbleflæsk til aftensmad - tykt lag på dejligt hjembagt rugbrød - selvfølgelig smurt med smør. Smiley. Det smager himmelsk, og det mætter.  

Her på siden Mums fra mit køkken finder du også opskriften på det skønne surdejs-rugbrød.

Jamen, så mangler jeg vist kun at ønske Velbekomme!