Æblesirup inddampet med økologisk rørsukker
Denne æblesirup er noget af det lækreste som kan bruges til stort set ALT. Kun fantasien sætter grænser: Til pandekager, is, frugtsalat, tilbehør til oksesteg, i skyr, på youghurt, i havregrød, pift salatskålen op med den m.m.m. - prøv også at lade en tør chokoladekage lige strejfes af et par skefulde sirup, og så stå og suge ca. 15 min inden den serveres enten med flødeskum eller der kommes glassur på. Lad glasset med æblesirup stå på bordet, så man kan tage lidt mere på efter behov. Det smager altså SKØØNT! Du kan også vælge at koge lidt sirup op igen og røre flourmelis ud i den - så får du en glassur med strejf af æblesirupsmag.
Æblesirup inddampet med økologisk rørsukker
2 liter ufiltreret æblemost
400 gr. økologisk rørsukker
1 stang vanilje
Start med at få æblemosten i kog - ikke bulderkog, men bare lige så det koger.
Kom nu sukkeret i og rør i gryden, indtil al sukkeret er opløst.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekornene op på en tallerken og del dem, ved at røre lidt rørsukker ud i dem med en gaffel.
Vaniljekornene og den udskrabede vaniljestang kommes nu op i gryden og koger med.
Nu skal æblemosten lige i kog igen - derefter skal den simre med låget lagt 2/3 på - altså så der lige er en sprække, dampen kan komme ud ad.
Lad simre i 6 timer. Ja du læste rigtigt - 6 timer.🙂
Indimellem skal der lige røres i det.
Det skal koge ca. ind til 1 liter.
Det bliver IKKE tyk og klistret - men har mere konsistens som hyldebærsuppe.
Nu hældes den varme sirup på rengjorte marmeladeglas skoldet med atamon. Husk forinden at tage vaniljestangen op.🤩
Sæt låg på og lad afkøle.
For at beholde konsistensen, er det bedst af opbevare på køl.
Det kan holde sig længe, da sukker konservere - men du kan også vælge at komme et par dråber atamon i, inden du hælder på glas.
Det er SÅ dejligt at have æblesirup stående på lager, da det er ufatteligt meget det kan bruges til.
Jeg bruger min egen koldpressede og ufiltrerede æblemost. Min sirup vil derfor bundfælde, og skal omrøres/omrystes inden brug. Rigtig mange smagsstoffer ligger i bundfaldet, så jeg kunne ikke drømme om at filtrere min æblemost, for at få en klar sirup, som uvilkårligt vil smage af mindre.
Denne sirup smager sødt med umiskendelig frisk smag af æbler.
Held og lykke med fremstilling af din helt egen æblesirup og Velbekomme.
Seneste kommentarer
Hej Claus og børn. Jamen altså - selv tak. Glad for at kunne hjælpe, og glad for at jeg opdagede Jer inde i hækken og "reddede" Jer. Tak for den fine hilsen. Hilsen Ester
Hej Ester.
Hermed et stort tak som næste gang vi kommer på Avernakø bliver til en buket til dig. Stor buket. Du samlede os op, på dæmningen, fælt tordenvejr. Et par måneder siden. TAK. Kh Claus+børn
Hej Kirsten. Jeg har skrevet til dig privat vedr. opskrift på babyfutter. Håber du modtager email. Ellers skriv endelig igen. Hilsen Ester Longsted/Made by Farmor
Hej, jeg kan ikke finde opskriften påmde søde babyfutter, kan du hjælpe mig. Mange hilsner Kirsten.