Her får du opskriften på - synes jeg - verdens bedste deodorant. Helt igennem økologisk og garanteret fri for giftige tilsætningsstoffer af nogen art.

200 g. Økologisk kokosolie (endelig den med smag, da den er ubehandlet).
1 tsk. med top Natron

Rør disse 2 ingredienser godt sammen i en passende størrelse skål. Kom i en sprøjtepose - eller lille frostpose, hvor du lige klipper en snip af - og sprøjt det ud i en passende beholder. Jeg bruger et syltetøjsglas, og mærker det lige "Deo". Kokosolie har jo et lavt smeltepunkt, så det skal opbevares køligt. Jeg har mit stående i et skab på badeværelset, og det er faktisk kun, når vi er på ferie i vores campingvogn om sommeren, at jeg er nødt til at opbevare det i køleskab, da det ellers smelter og bliver flydende. Men der kan altså også blive meget varmt inde i en campingvogn sådan en varm sommerdag, selvom døre og vinduer er åbne.
Når du bruger din deodorant, skal du kun bruge, hvad der lige kan ligge på en fingerspids til hver armhule. Jeg har læst, at nogle ikke kan tåle den med natron i (har også læst, at det mest er dem, der barberer armhulerne, der kan føle svie). Jeg barberer mig ikke under armene, og jeg har aldrig følt svie eller andet. Til dem der ikke kan tåle natron, kan den bruges uden - altså af rent koldrørt kokosolie. Der kan også tilsættes æteriske duftolier. Det har jeg dog undlagt, da jeg er allergisk overfor mange duftstoffer. Denne Deodorant gør, at din hud kan ånde, og at sveden kan komme ud af kroppen - og ikke som de fleste deodoranter, lukker af for hudens naturlige evne til at udlede sved fra kroppen, men derimod holder sveden inde i kroppen. Jeg kan varmt anbefale denne hjemmerørte økologiske Deodorant. Jeg - som er så allergisk overfor virkelig mange cremer, deodoranter m.m. - kan tåle denne. Jeg har nu rørt min egen deodorant i 3/4 år, og har helt vinket farvel til svedlugt. Altså: smør under hver arm, hvad der lige kan ligge på en fingerspids. Smør det godt ud, og efter 1 minuts tid, fedter den ikke mere. På Veganer-bloggen "Plantepusherne" kan du læse meget mere om denne fantastiske deodorants fortræffeligheder.
På "Plantepusherne" skal der bruges lidt mere natron, end jeg bruger i min opskrift. Held og lykke med at fremstille din egen sunde Deodorant. En Deodorant hvor huden kan ånde, een der ej heller lukker sveden inde i kroppen og selvfølgelig - een der på mystisk vis fjerner AL svedlugt.