Opel Meriva The Camper Van

30-09-2022

Start med at bygge et forlænger-stykke til sengelejet - beregnet til at stå mellem bagsæderne og forsæderne. Størrelsen skal være som afstanden mellem bagsæderne og forsæderne "skudt helt frem". Vores Opel Meriva har nogle skinner i gulvet, hvorpå forsæderne kan skydes frem. Vi har "skudt" forsæderne helt frem (så langt de nu kunne skydes frem = ikke ret langt) + lagt ryggen så meget frem, som den kan. Nu har du målet på dit selvbyggede sengeleje-forlænger. Højden skal selvfølgelig være som bagsædet, når det ryggen er lagt ned (og når ryggen er lagt ned på bagsædet, flugter det i højden med "bagagerummet" på vores model). Sengelejet med bagagerummet og bagsæderne lagt ned giver ikke længde nok til at ligge ordentlig, derfor løsningen med at skubbe forsæderne helt frem samt lægge ryggen så langt fremad som den kan (det er altså ikke særlige langt - men det giver lige et par ekstra cm. i længden på "sengen"). Mellemrummet mellem bagsæder lagt ned og frem til forsæde start = mål på det sengeleje-forlænger du lige er nødt til at bygge. Skal bygges med klap-ben, da du ellers ikke kan få det ned mellem for- og bagsæde. Vores sengeleje-forlænger her er bygget af overkøje-bund fra campingvogn (har afmonteret overkøjen, da den aldrig blev brugt). Benene er opsavet fyrretræsplanker. Her kan man selvfølgelig købe lægter eller andet - men nu havde vi planker, som kunne saves op = juhu, penge sparet. Smiley
OBS! Vær opmærksom at du kommer "over" sikkerhedssele-holderen i ryggen bagsæde lagt ned = sengeforlænger-bunden skal gå over disse holdere, for at de ikke lider overlast, hvad de nok ville gøre, hvis de skulle fungere som "sengebunds-forlænger-holder. Vægten må IKKE hvile på sikkerhedssele-holderne i de nedlagte rygstykker på bagsædet.

30-09-2022

Sengeleje-forlængers placering i bilen. Nr. 1 og Nr. 2 er bagside af ryggen på forsæderne. Nr. 3 er forsæderyggen lagt ned. Nr. 4 er bagerste sidedør, som står åben. Nr. 5 (måske lidt utydeligt på midterstolpe sengeforlænger) viser egentligt bare placeringen af sengeforlængeren. (På billedet her er der lagt 2 hynder ovenpå sengeforlængeren. UPS!!! dem fik jeg ikke lige fjernet inden fotografering).

30-09-2022

Idéoplæg til sengeforlænger opbygning. Vi har brugt små piano-hængsler (tror jeg nok de hedder) til at fremstille vores klapbens-funktion. Midterste foto TV endvidere en vigtig detalje: en låse-fidus, så benene låses fast i udslået position. For yderligere stabilitet er der bygget midterstolpe mellem benene i hver side. Nederste foto viser sengeforlængeren klappet sammen. Det er SÅ smart. For målene på sengeforlængeren sammenklappet passer perfekt til målene på bagagerummet = sengeforlængeren viklet i hundetæppe (de billige grå kedelige tæpper købt i Jem og Fix) har nu sin faste plads i bagagerummet, Hundetæppet er for at skåne sengeforlængeren når bagagerummet - som ofte - bliver brugt til at fragte alt muligt andet matriklen måtte have brug for. Ihvertfald en god idé at beskytte sengeforlængeren, hvis den - som vores her - ligger permanent i bilen.

30-09-2022

Fin Fin sengelængde. Hele 184 cm. Det er ski da godt klaret af så lille en bil. Husk et levne plads til låsemekanismen på bagsmækken går fri af madrassen. Det er jo rart at bagsmækken kan lukkes - ihvertfald under kørslen. Jeg har lige camperet i vores lille Opel Meriva The Van med en veninde, og da lå vi med bagsmækken åben - med fluenet trukket for. Det vil jeg fortælle om senere - hvordan der blev kreeret hæktelt til den lille camper. Smiley.