Hjemmelavet rullesteg

Nøj hvor er det nemt at lave sin helt egen rullesteg - rullet med lige netop ens eget yndlingsfyld.

Jeg havde et slag fra gris i fryseren - men det kan købes hos slagteren for ca. Kr. 100,00.

Her får du opskriften - men først et lille sidespring udi brugen af Holm´s flotte skærebrædt:

Nu skulle et af mine nye skærebrædter - designet af kokken Holm, og også påtrykt hans "folkevogns-kasket" og briller i gråt tryk samt navnet Holm. Lur mig om det ikke er TV-kokken Holm, der er designer af disse skærebrædter.  Altså kære Holm: De er så flotte dine skærebrædter. Sorte med lysegrå nistrer, som næsten ligner stjerner på sort nattehimmel - men du milde himmel hvor de skærebrædter karter rundt på køkkenbordet, når man bruger dem. De er simpelthen SÅ glatte, at der slet ingen modstand er mod køkkenbordet. Nu har jeg måttet lægge en skridsikker måtte under          Holm´s fine skærebrædt, for at holde det i ro når jeg bruger det. Irriterende løsning - men nødvendig. Slut for nu om fine designer-skærebrædter. Smiley.

Læg dit slag udbredt på et skærebrædt. Drys godt med salt og peber. Fordel med rund hånd stenfri svesker og 2 æbler - skrællet og skåret i små firkanter - jævnt ud over slaget. Rul nu slaget stramt med fyldet i og bind stramt med bomuldssnor. Sur så der er ca. 1 cm imellem surringerne og slut bindingen på langs, så enderne også holdes sammen.

 

Smelt smør i en bredbundet gryde.

Steg rullestegen gylden på begge sider.

Hæld vand ved, så vandet næsten dækker hele rullestegen og læg låg på stegegryden.

Lad koge 1 time.

Vend stegen og kog yderligere 1 time.

Hæld ikke al kogevandet ud. Gem noget til sovsen, hvor jeg altså lige tilsatte 3 svine bouillon-terninger for at give mere smag.

Tilsæt mælk eller fløde til dit vand til sovs, smag til med salt og peber. Jeg har jævnet sovsen med meljævnning.

Serveres med hvide kartofler og surt.

N.B.: du kan jo putte lige hvad du vil i din rullesteg - men svesker og æbler er altså en god combi. Smiley.

Velbekomme!