24-01-2020

Lun vest i Baby merino uld fra Drops - str. 3 år

Skønneste, blødeste og mest lune vest i den smukkeste petroleumsgrønne farve til Prins O på lidt over 2 år. Svært at fotografere, så farven kommer til sin ret, men nederste foto til højre rammer nok farven bedst. Vesten er strikket i rib med 2 ret og 2 vrang. Den ser meget smal ud - men trylle trylle - den gi´r sig jo helt vildt i vidden grundet ribstrikningen. Jeg har strikket vesten lang, for vores lille prins her er altså en MEGET lang dreng. Meen - OK, den går godt ned om rumpen, så han kan passe den en rum tid endnu. Smiley.
Det lækre Baby merino uld-garn er købt hos www.justonemorerow.dk, og lige farven her hedder på deres hjemmeside "Nordsø". Kan absolut anbefales at handle garn her.
Her kommer opskriften. Jeg brugte 3 nøgler til denne vest, som nok er str. 3 år, da den er lidt lang.
Ryggen. (Starter altid med at strikke rygstykket, for så kan jeg bedre beregne, hvornår halshullet skal starte på forstykket. Jeg strikker jo uden mønster. Kan simpelthen ikke dechifrere en strikkeopskrift. Smiley)
Slå 80 masker op på pinde nr. 3. Strik rib over 2 x 2 masker (2 vrang, 2 ret). Dog strikkes de første og de sidste 10 masker ren ret over ret. Det er det, der gør, at vesten får den ret søde bue både foran og bagpå, og det er også, det der gør, at man får en pæn kant i ærmegabet UDEN at skulle samle masker op os strikke rib. Men det er helt op til dig at droppe retstrikningen i siderne, og så bare strikke rib hele pinden ud, men så er du også nød til at samle masker op i ærmegabet og så strikke en pæn afslutning. Strik til ønsket længde (Uha - min her er altså 38 cm. fra start til ærmegab, nen den er ikke for lang til Prins O - går blot godt ned om rumpem). Luk nu 5 masker i hver side = ærmegab. Fortsæt til arbejdet måler 17 cm fra ærmegab, og husk fortsat at strikke de 5 første masker og de 5 sidste masker ret over ret. Strik indtil der er 22 masker på midten af strikketøjet = midt halshul. Sæt nu de 22 masker på hjælpepind, og lad dem hvile. Nu strikkes hver skulder for sig. Du har stadig garnet hængende på pinden du strikkede ind til begyndelsen af de 22 midterste masker, som nu sidder på hjælpepind. Vend strikketøjet og luk 1 maske af i halshullet. Fortsæt pinden ud mod ærmegab. Vend igen strikketøjet og strik ind mod halshullet. Vend atter, luk igen 1 maske af i halshullet og strik pinden færdig. Nu har du 22 masker på pinden. Vend igen strikketøjet og luk nu de første 11 masker af. Strik pinden ud mod halshullet, vend og strik een pind. Vend igen strikketøjet og luk de sidste 11 masker af. Nu er den ene side færdig op til skulder. Nu strikkes ærmegab nr. 2. Vend dit strikketøj så du starter med at strikke udefra ærmegab og ind mod de 22 masker på hjælpepind. Vend strikketøjet og gentag nøjagtigt fra den første halvdel, du lige har strikket. Når der skal lukkes af til skulder, så startes der med at lukke 11 masker udefra ærmegab.
Bryd garnet. Nu er bagstykket færdig.
Forstykke.
Strikkes nøjagtig som bagstykke - men efter der er lukket af til ærmegab i begge sider, strikkes til arbejdet måler 12 cm. Nu sættes de midterste 20 masker på hjælpepind og hver side strikkes hver for sig - nu lukkes der bare mod halshullet 1 maske ad gangen af 3 gange (altså ikke samtidig). Du har nu 22 masker på pinden. Strik til arbejdet måler 17 cm. fra ærmegabet og luk for skulder som på bagstykket med 2 x 11 masker, hvor de første 11 masker lukkes fra ærmegab.
Anden side af forstykket strikkes ligedan.
Bryd garnet og sy skuldersømmene sammen ret mod ret. Vent med at hæfte ender - de kan bruges til sammensyning. Nu syes side sømmene sammen. Vend retten ud på strikke tøjet. Nu samles der ca. 100 masker op i halsen på strømpepinde nr. 3 (incl. de masker som sidder på hjælpepinde foran og bagpå). Strik nu ren ret, så rillerne sidder på vrangsiden - det er nemlig dem, der gør, at halskanten ruller udad på forsiden. Strik ca. 1,5 cm og luk meget løst af. Jeg brugte pind nr. 6,5 til at lukke halshullet af med - og stadig skulle jeg hele tiden sørge for, ikke at stramme maskerne for meget. Bare så ærgerligt at skulle pille op, fordi der er lukket så stramt af, at barnets hoved ikke kan komme igennem. Hæft enderne.
Nu er vesten færdig. OBS: da opskriften er mit helt eget påfund - så må du dele den, alt det du vil.