10-01-2020

Lune sager i smørbløde Baby merino uld

Prins O på 2 år er vokset helt ud af de uldne veste jeg strikkede til ham for nok 1,5 år siden - så nu er der lune sager på vej til prinsen - og med garanti lange nok. Prins O er kun 2 år - men en meget lang dreng, så derfor har jeg strikket disse veste rigeligt lange - og dog - når han får dem på, så strækker de sig automatisk ud i pullen, som lige her på foto ser mega lange og ret meget i slim-facon. Smiley - det er de altså ikke.
Her får du opskriften, ganske gratis. Og du må dele den alt det du vil. Jeg kan ikke læse (altså forstå) en strikkeopskrift, så dette er min helt egen fortegnelse af en vest. Den er strikket i Baby merino uld fra Superbrugsen. Der er desværre ikke så mange farver at vælge imellem. Det er som om, at fordi garnet er af typen Baby merino uld - ja så skal farverne altså matche ordet Baby, for det fås faktisk kun i babyfarver og så lige den grå her. Det var lige her OK, for garnet var på tilbud - men ønsket var fra Prins O´s mor dusede jordfarver og petroleumsgrøn. Det blev det så ikke lige denne gang (men men - jeg er allerede igang med en petroleumsgrøn, og stadig i Baby merino uld. Den får du af se - samt opskrift - når den er færdig. Her er opskriften på disse 2 varme veste: Jeg har undladt knaplukning øverst på forstykket, da lige min lille Prins O her, putter ALT i munden - og med garanti ville kunne bide de der knapper af - og uha uha - det kan jo være farligt at få såsdanne knapper i halsen, så lige her er det No Go med knapper. Sagt af en farmor, der har fået af vide af ældste barnebarn at "farmor - du er SÅ klog. Du ved ALT det, der er farligt". Hun har s.. helt ret. Det lyder altid fra mig: pas på, det er farligt. Det må du ikke, det er farligt. Pas nu på du ikke falder og slå hovedet, det er farligt o.s.v. Skær eller mos maden godt ud, så han/hun ikke bliver kvalt.Smiley. Og dog - jeg har været udsat for at min yngste søn var ved at blive kvalt som 1 årig i et blad han fandt på græsset i haven. Glemmer ALDRIG da min mand kom ind med et barn vendt på hovedet, og helt blå i ansigtet. Har også været udsat for et barnebarn - også som et-årig slugte et batteri fra en fjernbetjening. Han blev hasteopereret på sygehuset. Her var det hans storesøster på bare 3 år, der kunne fortælle, at lillebror havde slugt et batteri. Så ja - der er en god grund til, at jeg er blevet hende den kloge farmor, der ved ALT, som er farligt. Nok om alt det farlige - her får du opskriften:

Garnforbrud 3 nøgler New Bimbo Baby merino uld fra Superbrugsen. Løbelængden er 158 m (vigtigt du checker løbelængden, da den kan afgøre, om du skal købe 3 eller flere nøgler garn).

Slå 140 masker op på rundpind nr. 4. Strik rib over 2 ret og 2 vrang til ønsket længde til ærmegab. Jeg har 35 cm, for prinsen her er en meget lang dreng.
Strik nu 60 masker. Luk for 10 masker (ærmegab). Strik igen 60 masker, og luk igen for 10 masker (det andet ærmegab).Fortsæt i rib med 2 vrang og 2 ret.
Del nu arbejdet i 2 - og start med ryggen:
Fortsæt til der er 13 cm. fra ærmegab. Sæt nu de midterste 20 masker på en hjælpepind. Strik yderligere en række på skulderen og luk så af. Det samme ved den anden skulder.
Forstykke:
Strik til arbejdet måler 8 cm. fra ærmegab. Sæt de midterste 16 masker på hjælpepind, og strik hver side for sig.
Start udefra mod ærmegab og strik ind mod halsen. Luk nu 1 maske i halshullet markeret med de og luk løst af. Det andet ærmegab ligedan.
Hals:
Halsribben strikkes på strømpepinde nr. 3.
Du skal nu bruge de masker, som sidder på hjælpepinde både på for- og bagstykke. Start med at samle masker i forlængelse af dem der sidder på hjælpepinden hals-bag. Når du når til næste hjælpepind, bruger du de masker også. Fortsæt opsamlingen af masker op langs den anden side mod bag. Strik nu rib over samme antal rækker som ved ærmegab og luk MEGET løst af.
TIPS: Jeg er absolut ikke god til at samle pænt op i de der halshuller til rib. Jeg samler nok lidt rigeligt op, for at der ikke skal blive grimme "huller" ved ribben. Allerede ved første række, strikker jeg bare 2 sammen, når jeg synes der er lidt rigeligt masker til en pæn runding. Lige på disse 2 veste er resultatet ikke det bedste - meeen ok.
Så mangler der bare at blive hæftet ender.
Nu er der ihvertfald herfra veste til familiens yngste. Ved de vil blive vel modtaget - og lige dette garn her kan maskinvaskes - selvom det er uld - bare IKKE tørretumbles, og der må IKKE bruges skyllemiddel. Det er da nemt, når den nu havner i en travl børnefamilie, hvor det er et must, at tøjet kan puttes i vaskemaskine. Smiley. Held og lykke med projektet.