13-11-2019

Montering djævlehue (opskrift se indlæg lige herunder)

Når du har strikket din djævlehue, så skulle du gerne ende op med noget, der ligner denne tegning. Smiley. NB: Midt foran på huen, er der hvor spids går ud - lige midt i hele strikketøjet.
Nu syes sammen med maskesting. Først syr du 1 og 2 sammen. Så 3 og 4 og så 5 og 6. Dette var pullen.
Til slut syes siderne mærket A og B sammen = nakkesømmen, så husk ikke at sy den vulket sammen, da det bliver ubehageligt for baby at ligge på sådan en sammensyning. Desuden er maskesting en flot form for sammensyning.
Jeg har på min djævlehue samlet 4 masker op der, hvor jeg har markeret med kryds. Ved at samle masker op, så undgår jeg sammensyning. Nu strikker jeg ren ret over de 4 masker til ønsket længde. Lukker af og hæfter. Den garnende, som skal hæftes oppe ved opslagningen, den hæfter jeg nedad på bindebåndet - igen for at undgå vulker af nogen art ved baby´s hoved. Tilsvarende i anden side - også markeret med X på tegningen. Alternativt kan du jo sno et bånd og trække igennem strikketøjet ved markeringen med X - så undgår du både hæftninger og knuder, som igen skåner baby for tryk af nogen art, når huen er i brug. Håber min forklaring er forståelig. Hvis den er helt ude i hampen (smiley) - så kan du google dig til rigtig mange oplysninger og små videoer om emnet Djævlehuer, som altså har en helt utrolig pasform på små babyhoveder. Min opskrift finder du lige herunder. God strikkelyst.