Håndarbejde

12-05-2022

Boho armbånd - så fine og tynde, som jo så gør, at de er mega fede at bruge flere samlet på håndledet. Det er ikke specielt billigt at købe materialerne til fremstillingen af disse Boho-armbånd - men de er altså et fint tilbehør til at pifte et dress op med. Mine armbånd her er lavet med længde på 18 cm (inden der bindes knuder til lukning af special smykkeelastik). Efter knuderne er bundet og armbåndet strammet lidt op, så ender det med et mål på ca.16,5/17 cm (som passer de fleste) - hvor det så selvfølgelig kan udvides lidt yderligere (stram det endelig ikke så hårdt op, at det mister elasticiteten), hvilket kræves når det tages over hånden, som jo er bredere end håndledet. Disse Boho-armbånd har jeg syet smykkepude til. Puderne har målene 9 x 16 cm og er fyldt med blød pladevat, som lige er puffet lidt op. Husk at stoppe det ud i hjørnerne OG husk IKKE at stoppe pladevattet hårdt i puden - få det puffet lidt op, så puden er blødt fyldt ud med pladevattet, så den liiige får den her fine puderunding. Denne pude passer lige til mine Boho-armbånd. 4 stk. på hver pude - så skal de lige wrappes i cellofan, og så er de klar til at blive solgt i min lille stalddørsbutik, når den er klar til åbning. Prisen bliver for pude med 4 Boho-armbånd Kr. 80,00. Som jeg startede med at fortælle, så er det ikke helt billigt at fremstille dem, så prisen kan der ikke justeres på, og det svarer jo nærmest til en buket blomster i den ikke for dyre ende, så som værtindegave er det da en perfekt måde de "serveres" på. Det er SÅ fint med den petroleumsblå smykkepude, hvorpå armbåndene er sat, når de nu skal præsenteres med salg for øje (og det er disse jo). Jeg skal lige have syet en længere smykkepude til alle mine egne Boho-armbånd, for det er altså en eminent måde at opbevare herlighederne på. God fornøjelse med at fremstille dine egne Boho-armbånd, hvis jeg lige fik vækket din indre smykkedesigner. Smiley

16-04-2022

Endnu en brødpose på vej som gave - selvfølgelig indeholdende et frisk hjemmebagt surdejs-rugbrød (opskriften finder du på siden "Mums fra mit køkken" via "bjælken" øverst her). Læs mere om brødposer i de 2 foregående indlæg. Gider du ikke lige at bage et rugbrød, så bag en stak boller eller et franskbrød og put i en hjemmesyet brødpose. Det er altså en indbydende gave, der glæder. (Jeps - modtageren blev meget glad for både brødpose og indhold. Smiley)

09-04-2022

Se beskrivelse på siden "Blog", som du finder øverst i bjælken med betegnelser for indholdet af denne blog. Gå til "Oversigt" nederst på siden og find datoen 6. april 2022. Find teksten "Snackposer/mellemmåltidsposer til den lille skole-elev". Her finder du udførlig beskrivelse af disse søde snack-poser - som jo bruges i stedet for plastikposer til de små mellemmåltider. (Under "skyerne" på alle poserne her gemmer sig navnet på vores lille Prinsesse A, som liiige er startet i skole)

09-04-2022

Skøn brødpose syet af stofrester. Det blev den sødeste gaveindpakning af mit nybagte rugbrød, som skulle bruges som gave til Tante 1. Båndet og pyntebåndet på selve posen er af det skønne grosgrain-bånd i matchende farve. Lille rest hvid lagenlærred udgør det for påsyet mærkat med teksten "Brød", som er skrevet med en sort permanent tush. Når den ønskede tekst er skrevet, skal det lige tørre 15 minutter - så er teksten klar til varmebehandling, som kan gøres med et varmt strygejern (sæt varmegraderne på "linned" på strygejernet). Stryg teksten nogle gange med det varme strygejern, og det er nu varmebehandlet. Med tiden vil teksten falme - men så kan man bare skrive teksten igen (med permanent-tush) lige ovenpå den gamle tekst - og så gentage varmebehandlingen med strygejernet igen. Brødposen her er syet af forvasket stof (altså ikke forvasket stof - men stoffet er vasket INDEN posen er syet), så den kryber ikke ved vask på 40 grader. Det friskbagte rugbrød her, var varmt da det skulle puttes i brødposen - også for varmt. Så for at undgå brødet afgav fugt med fugtig brødpose til følge (virkelig grobund for mugdannelse) - så blev det duftende varme surdejsrugbrød pakket i madpapir, hvorefter det blev puttet i sin fine gavepose - mærket med påsyet "Brød"-mærkat. Bindebåndet foroven er bare lige syet fast bag på midten. Posen kan selvfølgelig syes 10 centimeter længere end brødet, og så kan der laves en løbegang til snore-træk. Jeg valgte den hurtige løsning med denne binding.
N.B.: De små snackposer vist på foto lige herover, er syet efter samme princip. Dem kan du læse meget mere om på siden "Blog". Gå til "Oversigt" nederst på siden. Find datoen 6. april 2022 og find overskriften "Snackposer/mellemmåltids-poser til den lille skole-elev". Her finder du flere oplysninger om målene på de små snackposer, og hvorfor de er nummererede (skjult under den vide sky sammen med vores barnebarns navn).

17-02-2020

Garnforbrug: 1 nøgle baby merino-uld med løbelængde på 175 meter + lille rest af anden farve, ligeledes i baby merino-uld (eller undlad helt kontrastfarve).

Slå op på pinde nr. 3 64 masker. Første pind strikkes over på 4 strømpepinde nr. 3 med 16 masker på hver pind. Strik nu rib med 2 ret og 2 vrang, startende med 2 ret i begyndelsen af hver strømpepind. Strik til arbejdet måler 21 cm. Strik herefter 1 omgang med kontrastfarve og luk løst af på 2. omgang med kontrastfarve. Jeg har lukket af med pind nr. 6. Strik een magen til. Hæft alle ender. Nu har du et par lækre pulsvarmere - som også kan bruges til benvarmere til de mindreårige poder. For mig er pulsvarmere uundværlige på kølige dage, hvor vinden kan slå kulde ind under jakkeærmet. God strikkelyst.