Håndarbejde

10-01-2020

Prins O på 2 år er vokset helt ud af de uldne veste jeg strikkede til ham for nok 1,5 år siden - så nu er der lune sager på vej til prinsen - og med garanti lange nok. Prins O er kun 2 år - men en meget lang dreng, så derfor har jeg strikket disse veste rigeligt lange - og dog - når han får dem på, så strækker de sig automatisk ud i pullen, som lige her på foto ser mega lange og ret meget i slim-facon. Smiley - det er de altså ikke.
Her får du opskriften, ganske gratis. Og du må dele den alt det du vil. Jeg kan ikke læse (altså forstå) en strikkeopskrift, så dette er min helt egen fortegnelse af en vest. Den er strikket i Baby merino uld fra Superbrugsen. Der er desværre ikke så mange farver at vælge imellem. Det er som om, at fordi garnet er af typen Baby merino uld - ja så skal farverne altså matche ordet Baby, for det fås faktisk kun i babyfarver og så lige den grå her. Det var lige her OK, for garnet var på tilbud - men ønsket var fra Prins O´s mor dusede jordfarver og petroleumsgrøn. Det blev det så ikke lige denne gang (men men - jeg er allerede igang med en petroleumsgrøn, og stadig i Baby merino uld. Den får du af se - samt opskrift - når den er færdig. Her er opskriften på disse 2 varme veste: Jeg har undladt knaplukning øverst på forstykket, da lige min lille Prins O her, putter ALT i munden - og med garanti ville kunne bide de der knapper af - og uha uha - det kan jo være farligt at få såsdanne knapper i halsen, så lige her er det No Go med knapper. Sagt af en farmor, der har fået af vide af ældste barnebarn at "farmor - du er SÅ klog. Du ved ALT det, der er farligt". Hun har s.. helt ret. Det lyder altid fra mig: pas på, det er farligt. Det må du ikke, det er farligt. Pas nu på du ikke falder og slå hovedet, det er farligt o.s.v. Skær eller mos maden godt ud, så han/hun ikke bliver kvalt.Smiley. Og dog - jeg har været udsat for at min yngste søn var ved at blive kvalt som 1 årig i et blad han fandt på græsset i haven. Glemmer ALDRIG da min mand kom ind med et barn vendt på hovedet, og helt blå i ansigtet. Har også været udsat for et barnebarn - også som et-årig slugte et batteri fra en fjernbetjening. Han blev hasteopereret på sygehuset. Her var det hans storesøster på bare 3 år, der kunne fortælle, at lillebror havde slugt et batteri. Så ja - der er en god grund til, at jeg er blevet hende den kloge farmor, der ved ALT, som er farligt. Nok om alt det farlige - her får du opskriften:

Garnforbrud 3 nøgler New Bimbo Baby merino uld fra Superbrugsen. Løbelængden er 158 m (vigtigt du checker løbelængden, da den kan afgøre, om du skal købe 3 eller flere nøgler garn).

Slå 140 masker op på rundpind nr. 4. Strik rib over 2 ret og 2 vrang til ønsket længde til ærmegab. Jeg har 35 cm, for prinsen her er en meget lang dreng.
Strik nu 60 masker. Luk for 10 masker (ærmegab). Strik igen 60 masker, og luk igen for 10 masker (det andet ærmegab).Fortsæt i rib med 2 vrang og 2 ret.
Del nu arbejdet i 2 - og start med ryggen:
Fortsæt til der er 13 cm. fra ærmegab. Sæt nu de midterste 20 masker på en hjælpepind. Strik yderligere en række på skulderen og luk så af. Det samme ved den anden skulder.
Forstykke:
Strik til arbejdet måler 8 cm. fra ærmegab. Sæt de midterste 16 masker på hjælpepind, og strik hver side for sig.
Start udefra mod ærmegab og strik ind mod halsen. Luk nu 1 maske i halshullet markeret med de og luk løst af. Det andet ærmegab ligedan.
Hals:
Halsribben strikkes på strømpepinde nr. 3.
Du skal nu bruge de masker, som sidder på hjælpepinde både på for- og bagstykke. Start med at samle masker i forlængelse af dem der sidder på hjælpepinden hals-bag. Når du når til næste hjælpepind, bruger du de masker også. Fortsæt opsamlingen af masker op langs den anden side mod bag. Strik nu rib over samme antal rækker som ved ærmegab og luk MEGET løst af.
TIPS: Jeg er absolut ikke god til at samle pænt op i de der halshuller til rib. Jeg samler nok lidt rigeligt op, for at der ikke skal blive grimme "huller" ved ribben. Allerede ved første række, strikker jeg bare 2 sammen, når jeg synes der er lidt rigeligt masker til en pæn runding. Lige på disse 2 veste er resultatet ikke det bedste - meeen ok.
Så mangler der bare at blive hæftet ender.
Nu er der ihvertfald herfra veste til familiens yngste. Ved de vil blive vel modtaget - og lige dette garn her kan maskinvaskes - selvom det er uld - bare IKKE tørretumbles, og der må IKKE bruges skyllemiddel. Det er da nemt, når den nu havner i en travl børnefamilie, hvor det er et must, at tøjet kan puttes i vaskemaskine. Smiley. Held og lykke med projektet.

04-01-2020

Gammel strikkeopskrift på skønne lune futter til baby. Opskriften er simpelthen gået i arv i min familie. Du finder opskriften sådan:
Gå til siden "Blog" via menu-bjælken øverst på siden. Scroll nederst på siden og tryk på "Oversigt". Find datoen 14.03.2016 med teksten Baby-futter i Merino-uld. Der er 3 overskrifter lydende denne tekst. Marker på sidste overskrift Baby-futter i Merino-uld. Her finder du opskriften. Rigtig god fornøjelse med at kreere verdens sødeste futter med perfekt pasform til baby - og undskyld den snørklede måde at finde opskriften på. Til gengæld er opskriften gratis, og du må dele den alt det du vil. Smiley

13-11-2019

Når du har strikket din djævlehue, så skulle du gerne ende op med noget, der ligner denne tegning. Smiley. NB: Midt foran på huen, er der hvor spids går ud - lige midt i hele strikketøjet.
Nu syes sammen med maskesting. Først syr du 1 og 2 sammen. Så 3 og 4 og så 5 og 6. Dette var pullen.
Til slut syes siderne mærket A og B sammen = nakkesømmen, så husk ikke at sy den vulket sammen, da det bliver ubehageligt for baby at ligge på sådan en sammensyning. Desuden er maskesting en flot form for sammensyning.
Jeg har på min djævlehue samlet 4 masker op der, hvor jeg har markeret med kryds. Ved at samle masker op, så undgår jeg sammensyning. Nu strikker jeg ren ret over de 4 masker til ønsket længde. Lukker af og hæfter. Den garnende, som skal hæftes oppe ved opslagningen, den hæfter jeg nedad på bindebåndet - igen for at undgå vulker af nogen art ved baby´s hoved. Tilsvarende i anden side - også markeret med X på tegningen. Alternativt kan du jo sno et bånd og trække igennem strikketøjet ved markeringen med X - så undgår du både hæftninger og knuder, som igen skåner baby for tryk af nogen art, når huen er i brug. Håber min forklaring er forståelig. Hvis den er helt ude i hampen (smiley) - så kan du google dig til rigtig mange oplysninger og små videoer om emnet Djævlehuer, som altså har en helt utrolig pasform på små babyhoveder. Min opskrift finder du lige herunder. God strikkelyst.

13-11-2019

Her får du opskriften på Prinsesse A´s djævlehue. Det er faktisk den opskrift min egen mor også brugte til mig og min søster da vi var små. Ret sjovt at så gammel en opskrift stadig er aktuel blandt unge mødre - men det er altså også en helt fantastisk hue til baby, som bare sidder godt på hovedet og har en rigtig god pasform. Her kommer opskriften:
Størrelse: 0/3 - 3/6 - 9/12 måneder.
Garnforbrug 1 nøgle.
Pinde nr. 3

På pind nr. 3 slås 30 (34) 38 m op. Strik 1 pind retstrikning. Strik retstrikning og tag ind og ud indenfor de 2 yderste masker i hver side således:
Ved ud- og indtagninger gøres sådan her, for at få en fin kant: Strik 2 masker, saml maske drejet op = udtagning. Ved indtagning strikkes til der kun er 4 masker tilbage på pinden. Så strikkes 2 masker sammen, og derefter strikkes de 2 resterende masker.
Så startes der på huen efter opslagning og een pind retstrikning.

Tag 1 m ind i begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. pind 14 (16) 18 gange.Strik ret tilbage = efter den pind hvor der strikkes ud- og indtagninger strikkes bare ret på næste pind, som jo så er pinden inden næste pind med ind- og ud-tagninger.

Tag 1 m ud i begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. pind 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ind i begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. pind 7 (8) 9 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ud i begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. pind 7 (8) 9. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ind i begyndelsen og 1 m ud i slutningen af hver 2. pind 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.

Tag 1 m ud i begyndelsen og 1 m ind i slutningen af hver 2. pind 14 (16) 18 gange. Strik ret tilbage.
Luk pænt af og hæft enderne. Nu skal huen monteres og der skal strikkes bindebånd. Se hvordan lige over dette indlæg.

19-01-2019

Havde så mange rester af økologisk tyk blød bomuldsgarn, og de blev så lige brugt her til 3 grydelapper. Når jeg bruger SÅ mange forskellige rester, så bliver der vanvittigt mange ender at hæfte - og det bliver altså noget værre vulkeri ude i kanten af grydelappen med alle de hæftninger. Jeg har fundet løsningen - og IKKE fordi det er nemmere end at hæfte alle de ender, for det tager faktisk mere tid. Jeg binder frynser af alle enderne!!! Smiley. Små fine frynser, der så lige efter binding er friseret igennem med synål, og til sidst klippet lige af i længden, så de virkelig ligger fint som en række frynser. På den lilla karklud har jeg kun ét farveskift, så der har jeg så lige bundet frynser i den brede lyse stribe på hveranden strikket række, for at der ikke kun var 2 frynser med langt mellemrum. Målene på disse karklude er ca. 25 x 25 cm.
Her får du lige opskriften:
Jeg har brugt smørblødt tykt økologisk bomuldsgarn 8/8.
Slå 50 masker op på pinde nr. 3 og strik 10 rækker ren ret. Nu strikkes på hver pind de 4 første masker og de 4 sidste masker ret (over hele karkluden længde - altså på alle pinde). Dette danner en fin kant af retstrikning hele karkluden rundt. Efter 4 ret har jeg strikket på den ene karklud rudemønster med 2 ret og 2 vrang over 2 pinde - derefter skiftes så 2 ret over 2 vrang - ligeledes over 2 pinde. Slut alle pinde af med 4 ret. Den sorte karklud er perlestrik med en ret og en vrang, hvor næste pind så er en ret over vrang og en vrang over en ret og så fremdeles. Når karkluden kun lige mangler de 10 pinde ret til sidst i at være kvadratisk, så strikkes de 10 pinde ret, og der lukkes af. Når du strikker af reste-garner, og vil binde frynser i stedet for at hæfte enderne, så husk at få ALLE farveskift i samme side.
Mine 3 karklude her er lige foldet fint og bundet med groft hørgarn, for selvom der er bundet frynser istedet for at hæfte, så er de altså fine at give som gave - og det er lige hvad disse skal.