Æblesirup inddampet med økologisk rørsukker

 

 

 

Denne æblesirup er noget af det lækreste som kan bruges til stort set ALT. Kun fantasien sætter grænser: Til pandekager, is, frugtsalat, tilbehør til oksesteg, i skyr, på youghurt, i havregrød, pift salatskålen op med den m.m.m. - prøv også at lade en tør chokoladekage lige strejfes af et par skefulde sirup, og så stå og suge ca. 15 min inden den serveres enten med flødeskum eller der kommes glassur på. Lad glasset med æblesirup stå på bordet, så man kan tage lidt mere på efter behov. Det smager altså SKØØNT! Du kan også vælge at koge lidt sirup op igen og røre flourmelis ud i den - så får du en glassur med strejf af æblesirupsmag.

 

 

Æblesirup inddampet med økologisk rørsukker

 

2 liter ufiltreret æblemost

400 gr. økologisk rørsukker

1 stang vanilje

 

Start med at få æblemosten i kog - ikke bulderkog, men bare lige så det koger. 

Kom nu sukkeret i og rør i gryden, indtil al sukkeret er opløst.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Kom vaniljekornene op på en tallerken og del dem, ved at røre lidt rørsukker ud i dem med en gaffel.

Vaniljekornene og den udskrabede vaniljestang kommes nu op i gryden og koger med.

Nu skal æblemosten lige i kog igen - derefter skal den simre med låget lagt 2/3 på - altså så der lige er en sprække, dampen kan komme ud ad.

Lad simre i 6 timer. Ja du læste rigtigt - 6 timer.Smiler

Indimellem skal der lige røres i det.

Det skal koge ca. ind til 1 liter.

Det bliver IKKE tyk og klistret - men har mere konsistens som hyldebærsuppe.

Nu hældes den varme sirup på rengjorte marmeladeglas skoldet med atamon. Husk forinden at tage vaniljestangen op.Waou

Sæt låg på og lad afkøle.

For at beholde konsistensen, er det bedst af opbevare på køl.

Det kan holde sig længe, da sukker konservere - men du kan også vælge at komme et par dråber atamon i, inden du hælder på glas. 

Det er SÅ dejligt at have æblesirup stående på lager, da det er ufatteligt meget det kan bruges til.

Jeg bruger min egen koldpressede og ufiltrerede æblemost. Min sirup vil derfor bundfælde, og skal omrøres/omrystes inden brug. Rigtig mange smagsstoffer ligger i bundfaldet, så jeg kunne ikke drømme om at filtrere min æblemost, for at få en klar sirup, som uvilkårligt vil smage af mindre.

Denne sirup smager sødt med umiskendelig frisk smag af æbler.

Held og lykke med fremstilling af din helt egen æblesirup og Velbekomme.