Re-design

05-09-2019

Købte dette gamle afskallede emaljerede grydelåg på et loppemarked. Elsker det simpelthen. Lige min farve samt smuk facon med sød hank. Ja - bare et gammelt emaljeret grydelåg - nu med ny funktion. Idéen er hermed givet videre.

15-08-2019

Dette var hvad jeg fik ud af 2 T-shirts fra Bornholm, 1 broderet klokkestreng, 1 strikket bordløber, 1 rest kulørt bomuldsstof og rødt kraftigt gjordtbånd. En stor, sjov, kulørt, helt uniq taske i sprælske og glade farver. Så fik vi da de 2 T-shirts brugt, som blev købt på årets sommerferie på Bornholm - og som INGEN ville gå med. Nu tror jeg da lige, ALLE gerne vil bære badetøj, håndklæder, tæpper m.m. til- og fra stranden i denne store solskins-taske. Smiley

06-04-2019

Indrømmet - smiley: Jeg er en samler - kan næsten ikke smide noget ud, for man ved jo aldrig ...... Fandt - i en affaldsbunke - for en del år siden understellet af jern til et bålfad, ligeledes den rustne grillrist. Julens grankrans på hoveddøren - ja den har jeg altså ikke nænnet at smide ud (der er jo en stor halmkrans indenunder alt det gran). Det gran er egentligt ret smukt også nu hvor det visner i gyldne farver. Lokke-anden købte jeg også for en del år siden på et loppemarked på Strynø. Manden har tit spurgt, om det ragelse ikke snart skulle smides ud. Nej!!! - det skulle det ikke. Nu er alt det ragelse (som min mand kalder det - smiley) omdannet til sødt set-up ved bålplads. For at den and ikke skal flyve væk, er der hængt god modvægt i form af en stor hulsten fra and ned gennem risten. Sådan en lokke-and er der nemlig et fint hul nederst - netop beregnet til at binde snor i. Godt mit "guld" overlevede mandens lyst til at smide det ud. Smiley. Den and må da have kronede dage nu - for hidtil har den levet et trøsteløst liv i vores stengærde. På sigt får den and nok en fin pilekrans som rede - men den skal jeg lige have flettet først. Indtil da er anden her svært tilfreds med at ligge på en vissen gran-krans.

03-03-2019

Her flettes såmænd med poppel og birkegrene omkring gammel lampeskærm, som fulgte med standerlampe købt på genbrugsmarked - og den lampeskærm, den er altså mega stor. Det var et rimeligt langsommeligt arbejde at afmontere skærmen for stof og alle de stofsnoninger omkring hele stellet. Nu er arbejdet endelig gået igang med at transformere dette kæmpe store lampeskærme-stel om til en kurv. Startede med at lave "bunden" = den smalle ende af lampeskærms-stativet. Dernæst flettede jeg nedefra og op. I starten måtte jeg have strips til hjælp for at holde flettet inde. Efter tørring af flettet, kunne stripsene fjernes igen. Det var kun lige de første 10 cm., det var nødvendigt at ty til strips, da der her er lidt rigeligt langt mellem lamellerne på skærmen. Se næste billede lige herunder, hvordan den endte op med at blive.

03-03-2019

Så blev mit store lampeskærme-stel transformeret om til den smukkeste rustikke store kurv. Det har været hårdt at flette med henholdsvis poppel- og birkegrene - men det har været det hele værd. Nøj hvor er den blevet flot - og så er den mega stor og solid. Nu står kurven her - færdig og flot (mangler dog lige at klippe strittere af indvendig), og jeg står tilbage med rigtig mange rifter på hænderne. Men pyt - endelig blev jeg færdig. Denne lampeskærm kan nu bruges som kurv til husets lune tæpper og bløde puder, den kan bruges som potteskuler til en stor grøn plante, den kan ende i haven som skjuer for bambusplante, den kan toppes op med et stort messingfad og så ende som lille bord. Hold da op der er mange muligheder. Var lidt bange for, at de poppelgrene ville blive porøse, når de tørrede op. Men faktisk er det lige stik modsat. Bunden er flettet for et år siden (så gik jeg simpelthen død i projektet - smiley), og det viser sig nu, at det poppel er helt vildt stærkt - også her hvor det er tørret helt ud. Som lampeskærm kan denne smuksak altså ikke bruges mere, for jeg har fjernet det øverste af stativet indeni - altså den del som gør, at det kan monteres på en standerlampe. Det fortryder jeg lidt nu, for denne "kurv" kunne altså have været vildt flot som lampeskærm igen - nu med flet af poppel og birk. Er bare lige nu glad for det mega flotte resultat, født af en skør idé om, at ALT (næsten alt) kan bruges, og ikke bør smides ud. Jeg har ihvertfald fået lyst til at flette om flere lampeskærms-stativer, så nu går jagten ind på diverse genbrugs-markeder. P.S. kan lige se et juletræ i krukke sat indeni denne flettede smuksak til næste jul. Smiley