Genbrugsfund

18-04-2022

Den finest serviet vogn - fundet på loppemarked til Kr. 10,00. Den er bare så fint malet sandfarvet, og alt er lavet i træ. Trækstangen sidder så godt fast, at den kan stå af sig selv i alle positioner mellem bordplade og vognens rækværk. Nu er det gul-ternede bånd pillet af og vognen er grundig vasket i sæbevand. Den trængte gevaldigt. Den er hjemmelavet, kan jeg se - og det er kun et plus i min verden. Nu står vognen og fungerer som serviet vogn. Ved borddækning kommer vognen simpelten på bordet, og så kan man jo sende vognen bordet rundt/eller fra den ene ende af bordet til den anden, måske skråt over til dem på den anden side af bordet. Den kører glat og fint afsted, så nu er det ingen sag at få sin serviet leveret lige til ens tallerken. Måske du ønsker salt- og peberbøssen - jamen de kan begge også være på vognen sammen med servietterne. Det kaldes så samkørsel. Smiley.

18-04-2022

Manglede lige en billedramme til indramning af billetter fra TIKKO til foredrag, da oplevelsen er gave til vennepar som fylder rundt, og jeg synes, det ser pænere ud at sætte billetterne ind bag glas og ramme, når gaven skal overrækkes. Jeg købte 2 rammer med de fineste akvarel-billeder i. De kostede pr. stk.- incl. kvalitets aluramme og fint akvarel billede - den nette sum
af Kr. 5,00 pr. stk. Jeg købte altså begge rammer, da jeg tit lige står og mangler sådan en sag, når vi skal give pengegave, hvor pengene kan foldes fint bag glasset, eller som her - billetter til foredrag. Nu er rammerne blevet skilt ad, vasket og glasset er pudset, døde "svededyr" bag glasset er fjernet, de fine akvareller er gemt - og nu er billetterne fra TIKKO kommet bag nypudset glas og i nyvasket ramme. Nu binder jeg lige et fint silkebånd langs højsiden, hvor gratuleringskort lige fæstnes til - så er lækker gave klar til at blive nydt 8 dage efter festen. Blandt ønskerne stod der "oplevelser" - så selvfølgelig får de oplevelser. Smiley. N.B. digitale blomster har jeg tilført billetterne med vilje, for ikke at vise personlige opysninger. Smiley igen.

04-04-2022

Solid sag med patina - mega tungt jernbord med bordplade af jern og beton med istøbte fint skårne granit-flager i forskellige farver - sirligt lagt i fint mønster. Bordet har patina i form af rust - men det elsker jeg, og det gør ikke cafébordet vakkelvornt eller mindre anvendeligt. Det står solidt med sin tunge bordplade på 4 kraftige jernben med påsvejst jernkryds forneden, som sikrer stabiliteten af den virkelig tunge bordplade. Det passer perfekt til min gamle jernbænk (fordums genbrugsfund som lige trænger til lidt maling igen), og nu står sættet foran huset - ud mod vejen - for her kan siddes og slikkes sol, vinke til vores med-ø-boere, som kører forbi - OG - hvis det lige flasker sig, så kan de jo sætte sig sammen hos os og nyde en kold øl eller en kop kaffe/kage. Den solide sag her kostede på genbrugsmarked Kr. 50,00. Jamen altså - hvor er jeg heldig. Hurra for godt genbrug. Smiley. N.B.: Poppelkransen på bordet er nu lagt i spænd nederst, så den ikke flyver nogen steder - for her er kraftig blæst/storm på vej.

02-04-2022

"Nyt" skjul til matriklens vasketøj - en kongelig garderobe værdi. Den er som ny - skulle blot have en grundig afvaskning og så lige sol-tørres i det fine vejr. Posen indeni - ja det er såmænd yngste barnebarns fordums dynebetræk til hans dyne, som nu er erstattet af en større - og det udgør nu vasketøjskurvens "inderpose". Betrækket havde jeg heldigvis gemt - og det passede næææsten til kurven her. Det var lidt for langt (gad ikke lige forkorte det i længden - men gør det nok en anden dag. Smiley) - men det klares med ekstra ombuk udenom kurven. Bag på syede jeg lige 2 bindebånd i - eet til hver hjørne under låget bagtil. Nu sidder det fine hvide bæk og bølge-barnedynebetræk så fint som foer inden i den meget store, tunge og flotte vasketøjskurv forarbejdet i massiv træ. Vi har altid rodet med vasketøj i hullet under bordet ved siden af vaskemaskinen. Ikke mere - nu ser det godt nok checket ud. Prisen for denne store gedigne sag i genbrugsbutik var - ratadada!!! Kr. 50,00. Jamen for pokker da - nyprisen er lige under Kr. 600. Hold da op hvor var vi heldige. Selvfølgelig skulle den rengøres grundigt - men det er da helt OK. Pånær skidt og snavs - så var den faktisk som ny slidtagemæssigt. Nu står den og shiner nyvasket og klar til at opfylde vores behov for pæn vasketøjs-opbevaring.
Foto til venstre: NEJ - jeg vasker ikke tøj i Sæbebæ - men i Sæbebær. Smiley.

15-02-2022

Genbrugsskål af fineste slags - tyk petroleumsfarvet glas (gennemfarvet) og i en skøn facon = smal rund forneden bredende sig op og udad i blød kvadratisk facon med lidt hvælvede sider. Nu er den smukke gedigne glasskål blevet shelter for små forårsbebudere, som lige har fået fin dyne af det smukke mos, som næsten kan samles alle steder i naturen - helt gratis. Hele herligheden lige toppet op med lille flag, og vrappet i cellofan påbundet kort, for nu skal smuksakken videre som lykønskning til fødselar. Pris for herligheden: Skålen købt på genbrugsmarked for Kr. 20,00, 5 forårsbebudere for Kr. 50,00, mos gratis = samlet pris Kr. 70,00. Spot selv smukke skåle, sovsekander, terriner m.m. på genbrugsmarkeder/-butikker. De kan tilplantes med smukke blomster og få nyt liv som fineste værtindegave på budget - (hvad pris angår) - men som kan overstråle enhver købt sammenplantning i skønhed og personlighed. Smiley