28-04-2021

God øl gør hele forskellen i dit hjemmebagte rugbrød

Min rugbrødsopskrift, som jeg fik udleveret for 40 år siden sammen med en portion surdej, er altså opskriften på verdens bedste rugbrød - bagt på surdej. Min første surdej holdt i ca. 25 år. Den "døede" da vi flyttede til Avernakø - og den "døede" under restaureringen af vores bolig her, og kølefaciliteterne ikke var optimale, da vi boede i campingvogn under restaureringen. Fik for snart mange år siden en surdej af en af mine med-øboere, og det er, den jeg stadig har. I opskriften står der, at man på 2.dagen skal komme l fl. øl spædet op med vand til 0,5 liter. Jeg kommer altså 0,5 liter øl i - en god og kraftig øl, og gerne fra eet af vores micro-bryggerier. Det er helt vildt, som den øl kan ændre smagen i ens rugbrød. I dag brugte jeg Jack & Beer fra Thisted Bryghus. Øj den gav god smag i mit nybagte rugbrød. Jeg får 3 store brød ud af opskriften, og har så lige pakket eet af dem som gave til ø-venner, som ofte tænker på mig med alle mulige ting og sager. Så egentlig bare et lille "Tak". I forhold til eventuelle allergener hos modtagerne, har jeg lige oplyst på label, hvad brødet indeholder. Smiley. Opskriften på dette skønne brød finder du på siden "Mums fra mit køkken" - og jeg overdriver ikke: det ER verdens bedste opskrift på verdens bedste rugbrød bagt på surdej. Kender du ingen, du kan få surdej af, så kan du finde opskriften på surdej på nettet - ellers mener jeg Superbrugsen har surdej liggende til salg i kølemontren. Jeg kan kun anbefale at bage med surdej. Det giver en skøn u-definerlig smag af - ja surdej. Smiley