06-12-2020

Er du knogleskør?

- så er her gode bud på tilbehør til din morgenmad: Mandelmælk og dadler. Dine knogler vil elske dig for det. Du kan forøvrigt med stor fordel selv lave din mandelmælk. Sæt 50 mandler i blød i koldt vand natten over. Hæld vandet fra og skyl mandlerne. Derefter blendes mandlerne i ca. en halv liter vand. Når massen er blevet godt grynet, tilsættes yderligere en halv liter vand, og der blendes videre, til massen er helt mælkehvid. Sigt nu blandingen gennem et klæde, og hæld på kande. Den resterende mandelpulp kan bruges til bagning af brød (både rugbrød og franskbrød), kommes i havregrød, blandes i yoghurt m.m. Mandelmælken opbevaret i køleskab sørger jeg for at bruge indenfor 4 dage. Den kan da sikkert holde længere endnu - men jeg har grænse på 4 dage. Forøvrigt holder den aldrig mere end 2 dage hos mig - for jeg drikker den gerne i løbet af 2 dage. Jeg drikker ikke komælk - så her er mandelmælk min dejlige erstatning. Smager dejligt og bonus: er godt for knoglerne.