12-05-2020

Så sidder man her ....

en dejlig solrig forårsdag med kaffe, kage, kikkert, køer, håndsprit, havudsigt, Lyø og Als i det fjerne og i godt selskab med et par, som vil vise mig, hvordan de laver deres rygeost - UDEN osteløbe. Efter et par hyggelige timer gik turen hjemad igen med en pose med ramsløg, et stykke nyrøget rygeost og et stort stykke nyrøget - stadig varm - camenbert ost. Inden jeg nåede ret langt på gå-ben, blev jeg budt på kaffe hos anden øbo. Her delte vi den lækre, lune og frisk-røgede camenbert-ost på frisk franskbrød. Mums. Altså sådan en lun røget camenbert-ost kan varmt anbefales. Da jeg gik derfra, havde jeg yderligere med i min pose en stor buket skønne For-glem-mig-ej-blomster og en fin buket friskplukket bredbladet persille. Smiley - smiley - smiley. Dette her er for mig essensen af at bo på en af de danske micro-øer - her Avernakø. Jeg er faktisk ret vild med at være øbo - være en del af et meget lille samfund, hvilket faktisk er MEGET trygt og godt. Nu trasker jeg hjemad med min nye viden udi kunsten at ryge en god rygeost. Spændt på resultatet når jeg om et par dage skal ryge min rygeost nr. 4 (de 3 første var noget tyndt sjask og ikke noget at skrive hjem om). Jeg satser benhårdt på, at min rygeost nr. 4 bliver perfekt. Opskriften bliver lagt op på siden "Mums fra mit køkken" (udekøkken forstås - smiley). NB: Jeg VIL lave rygeost UDEN osteløbe, da jeg har læst, at det stammer fra ko-maver. Har så også læst, at osteløbe kan købes kemisk fremstillet. Den kemi-vogn er jeg altså heller ikke med på. Smiley.