31-12-2019

Barndommens nytårs-dessert

Holder Nytår med en masse søde mennesker, og i år er bl.a. jeg sat til at lave een af 2 slags dessert. 3 fine randforme (ny indkøbt i genbrugsbutik) blev vasket grundigt af - og efter en laaaang aftens arbejde med projekt dessert, blev jeg færdig. Chokolade-stykkerne skulle faktisk have været lagt i bunden af randformen, for det er jo den der kan ses, når geléranden bliver vendt om på et fad. Øv!. Det glemte jeg så lige at have in mente - så nu er der overraskelser i bunden af desserten. Smiley. Efter en nat i køleskab, har jeg her til morgen vendt frugt-randene ud på rigeligt store flade tallerkener. Det er lidt hyggeligt at stå og lægge frugterne i randformene. Her kan jo nærmest males med dåsefrugt. Jeg brugte pærer, ananas i skiver, ananas i tern, blandede frugter med cocktailbær, halve ferskner = alt på dåse. Legede også lige med lidt røde vindruer, for at få lidt kontrast ind i alt det gule. Det er saften fra dåsefrugten, der er brugt som smagsgiver til selve geléen. Nok ikke på nogen måde sundt, men det var fremgangsmåden i min barndom, og jeg lever stadig i bedste velgående. Smiley. Men altså - Voila!!! 3 styks frugt-gelérand som nytårsaften bliver serveret med råcreme. Sådan var min barndoms nytårs-dessert. Den står for mig som det bedste i verden. Håber den står mål med forventningerne. Opskriften florerer overalt på nettet i forskellige variationer. Jeg valgte barndommens randform - men det er jo helt op til een selv. Nu glæder jeg mig til at smage den i aften - nytårsaften - sammen med en masse søde mennesker, som jeg håber også kan lide frugt-gelérand med råcreme. Hvis ikke????? - jamen så har een af de andre deltagere lavet ymer-fromage. Smiley.