08-11-2018

Sådan har jeg lavet mit hængebirk-ris hjerte - del 1

Foto nr. 1: Fik lov at plyndre ø-venindes hængebirk for ris, så jeg tog for mig af "retterne" - og hvor er det dog et lækkert naturmateriale. Blødt og meget olieret uden at fedte. Det er SÅ lækkert at røre ved. Af værktøj skal du bruge: grensaks, ståltråd og masser af bordplads. Jeg stod ved spisebordet og lavede mit hjerte, og det svineri der kommer ud af det, er jo lige til at feje op igen. Foto nr. 2: Jeg lavede allerførst 2 pølser ris i ønsket tykkelse - bare i hele risenes længde. Hver pølse blev lige bundet stramt med ståltråd jævnt fordelt over hele længden 6 steder. Ståltråden holder risene sammen, og du skal ikke bekymrer dig over, at ståltråden kan ses, for senere bliver den skjult af bindinger af ris. Foto nr. 3: Nu samles de 2 ris-pølser med de tynde ender lagt et godt stykke ind over hinanden, så tykkelsen bliver nogenlunde ens hele vejen rundt, og bindes igen sammen 3 steder, så de danner en rundkreds - dog uden at du binder de tykke ender sammen. Så langt - så godt. Se videre næste indlæg herunder.