Blog om alt mellem himmel og jord

07-04-2021

Øens fælleseje - en skøøøøn sauna-tønde, foræret af de kreative sjæle fra Muskfestivalen Avernax, står nu placeret helt nede i vandkanten - så påskens saunatur med veninde - kunne ikke foregå på skønnere spot (ellers plejer vi at køre den hjem på egen matrikel). Tasken fyldt med badehåndklæder (nix - vi er IKKE vinterbadere - men de håndklæder er dejlige at sidde på under svedeturen. Smiley), grillkul, tændstikker, ferskvand på dunk til at hælde på lavastenene (her må ikke bruges havvand), snacks, rødvin og 2 fine glas på stilke. Jeg fik sat tasken lidt tungt ned - og hørte godt lyden af glas, der gik i stykker. Heldigvis var det kun begge stilke på glassene, der var slået helt af - så vi kunne stadig bruge glassene at drikke af. Den lille stump stilk, der sad tilbage på glasset, kunne lige sidde fast i rillerne i gulvbrædderne i saunatøndens gulv, og det andet glas - med lidt tykkere rest stilk - den kunne hvile stukket ned i den åbne rødvins-flaske. Jamen sikke 2,5 timer, vi fik til at gå her, med den smukkeste udsigt, dejlig varme, rødvin og en ordentlig vuggetur i den saunatønde, for der blæste en strid vind, så det føltes faktisk som at sejle med vores færge i kraftig blæsevejr, skuende ud over havet. Jeg elsker den sauna-tønde - og dejligt barndoms-veninde også er vild med den, så hver gang hun og gemalen besøger os, SKAL vi lige en tur i svede-tønden. Lige her i påsken - var det helt vild vejr, da vi sad i den: rigtig april-vejr skiftende fra solskin, regn, sne til hagl og det hele akkompagneret med en strid blæst/kuling. Omvendt så er det da helt forrygende at sidde med dette panorama ud over havet med det skiftende vejr, og samtidig få en ordentlig vuggetur i blæsevejret. Sad faktisk og talte om: "hvad hvis den blæser i havet eller vælter?". Det fandt vi aldrig ud af (heldigvis) - for den saunatønde nøjedes med at vugge fra side til side og frem og tilbage UDEN at vælte. Smiley.

04-04-2021

Min første tur udenfor matriklen helt alene efter benbrud, var til et kærligt gensyn med vores hedengangne campingvogn - en Knaus Jet fra 70´erne - som for snart mange år siden indgik i en byttehandel, hvor den fik nyt liv hos anden øbo. Nu står den smukt svøbt i grønne bevoksninger udenpå (alger og hvad ved jeg - men meget klædeligt) skønt placeret i granskov. Se den så lige en gang indeni. Den er nu blevet transformeret til det hyggeligste mødested for øens Flakon-klub (som medlem indebærer det, at man skal være den lykkelige ejer af en retro flakon med 6 tilhørende små glas til. Ja ja - ved det godt - men vi har jo kun det sjov, vi selv laver. Omvendt så har vi det altså smadder hyggeligt og sjovt. Smiley). Vores gamle Knaus Jet står nu og stråler i al sin retro-glans og indbyder til hyggelige møde-stunder i Flakon-klubben. Her er hyggeligt, næsten alt er holdt med anstrøg af rød og orange, gamle broderede duge m.m. og el-radiator - så her er dejligt varmt selv på kolde dage. I dag var der servering af kaffe, kage og slik - jeg havde taget min flakon med indeholdende Baily - så det blev en hyggelig eftermiddag i Flakon-klubbens nyindrettede mødelokale, i vores gamle campingvogn (som er fyldt med gode energier fra glade ferieminder med børnene) på en særdeles blæsende og iskold forårsdag. Men vi led ingen nød. Vi sad lunt indendøre pakket i retro-guld, lidt godt til ganen og fuld musik på den orange transistorradio, mens vi fik aftalt lidt nyanskaffelser til Fru Knaus Jet. NB: Det er altså ikke corona-pandamien, der har gjort os lidt småtossede. Sådan er vi faktisk altid - corona eller ej. Smiley

30-03-2021

- jeg kan stavre rundt UDEN jernstøvle og krykker (altså stavre - ikke gå normalt, ej heller få rigtigt fodtøj på. Smiley), og forårskåde fåre-mødre med legesyge lam er kommet på græs på vores mark. Solen skinner, der er liv og glade dage på den mark og jeg kan stavre rundt i haven UDEN hjælpemidler - så det er virkelig en dejlig dag i dag. Elsker s.. når de får og lam kommer på græs. De er nysgerrige, nogle er frække, de er snakkesalige og har hver især deres helt egen personlighed. Store og små uldtotter med livsbekræftende energi på vores mark, og mig uden hjælpemidler til fremdrift i vores have. Stor smiley til dagen i dag herfra.

25-03-2021

Har lige bestilt fødselsdagsgave til Prinsesse A over nettet. Der blev handlet hos Børn i balance. Undrede mig godt nok over, at kassen - ved modtagelsen - var en ældre een af slagsen, født til forsendelse af bagerbrød. Først da jeg skulle have mine varer ud af kassen, så jeg denne mærkat "Mærkelig kasse? Vi elsker (hjerte) genbrug". Det gør jeg også. Hvor er det et godt initiativ. Dejligt - jeg elsker det. Og må da lige sige til Børn i balance: Hold da op en hurtig levering. Pakken lå til afhentning dagen efter bestillingen og er vild med Jeres statement udi genbrug. Smiley

22-03-2021

- altså sådan rigtigt solidariske venner, som også lige brækker benet og kommer i "jernstøvle". Min gode ven her, han kalder godt nok sin støvle for "betonstøvle" - men kært barn har som bekendt mange navne, og den støvle her er altså en lise at få sat på et brækket ben. Den holder simpelthen samling på benet. Kære ven - nu sidder du også med dit venstre ben brækket, nøjagtigt som mig. Du havde nu ikke behøvet at gå SÅ langt for at udvise solidaritet. Smiley. NB: til dem der måtte have interesse: det er mig til venstre. Smiley.