Blog om alt mellem himmel og jord

23-01-2020

Så er vi på vej hjem efter nogle dejlige dage i Blåvand og omegn. (se de 5 indlæg herom lige herunder). Klokken er ca. 17.30 og sikke en himmel der følger os. Gylden/gul/orange i kimingen, smuk lysende blå midt på - og SÅ kommer vi til den mørkeblå del af himlen. Her er Sirius. Har læst at Sirius er himlens mest lysende stjerne (og det ER det, for jeg har undret mig over den stjerne i mange år). Sirius (har jeg læst - smiley) består af 2 stjerner, som drejer om sig selv, og med det blotte øje kan man faktisk godt se, at der er mere end een stjerne. Her kl. 17.30 står Sirius mod Vest. Så snart skumringen begynder, så kan vi - hjemmefra haven - se Sirius mod syd. Sluttelig forsvinder den for vores øjesyn p.g.a. høje træer mod vest. Prøv at spotte Sirius en mørk og stjerneklar aften. Kan godt forstå at den kaldes himlens mest lysende stjerne. Jeg har tit undret mig over lige netop denne stjerne - faktisk i mange år. Nu fik jeg mig endelig googlet frem til, hvad den hedder. Håber så sandelig ikke jeg sidder her og misinformerer. Smiley. Men et eller andet sted, så lyder Sirius da meget godt til en stjerne - og måske endda Sirius-patruljen på Grønland er opkaldt efter denne stjerne. Ret logisk - så mon ikke navnet på himlens kraftigst lysende stjerne ER Sirius. Helt automatisk ser jeg lige op på Sirius hver aften - bare sådan lige for at se, om den nu er der endnu, og så lige hilse på. Smiley. Foto her er taget gennem forruden medens vi kørte, så det er nok lidt rystet.

23-01-2020

Så fik vores hjemmelavede daybed lige nye flotte runde puder fra genbrug. Dem kan du læse mere om på siden Genbrugsfund. Jeg er ret imponeret over alle disse puder - altså alle puderne på daybed´en. Alle er en blanding af gamle uldtrøjer/halstørklæder jeg har filtet og syet pudebetræk af, gamle skønne broderier syet sammen med møbelstof-rester til pudebetræk og så lige een hjemmestrikket - resten er fra genbrugsbutikker. Jeg elsker dem alle sammen og farverne matcher vores hyggehjørne her ved brændeovnen super godt. Selv manden er enig - men nu VIL han IKKE have flere puder på vores daybed, for han vil også gerne selv kunne ligge der. Åhhhh - det kan han da også liiiige endnu. Jeg retter ind: ikke flere puder i dette hjørne. Smiley

23-01-2020

Er stadig i Varde. Smiley. På vej op i Kunsthaven (Varde Garden), fangede mit blik en spændende butik - Kræmmergade 10 i Varde. Navnet er Samstyrken - men skrevet på den helt unikke og underfundige måde som vist på dette foto, og det er der jo en grund til. Læs venligst teksten på foto. Jeg havde simpelthen ikke tid til at fotografere fra butikken - men fik lov at komme og fotografere fra deres værksteder samt i butikken på et senere tidspunkt. Det er altså meget meget fine kunstværker der bliver fremstillet her. Noget der ikke ses andre steder og meget flot udført. Jeg ville blive lykkelig for en gave fra denne butik. Her af bl.a. mega skønne og flot strikkede uldplaider, smukke sofapuder, keramik, glas, skønne ting fremstillet af træ (meget skønne endda) - selv hjemmesyltede gode sager forhandles her. Besøger du Varde er det et must at besøge denne skønne butik. Har tidligere besøgt samme slags butik i Århus (den hed altså noget andet). Den lukkede desværre. Ved at handle i disse butikker støtter man det meget flotte arbejde, der udføres af udviklingshæmmede. Det er vanvittigt flotte og helt unikke ting de fremstiller - og stoltheden er til at føle på, når man går rundt i butikken, for der sad (i dette tilfælde) 2 damer, som kunne fortælle lige nøjagtigt, hvad de havde fremstillet. Deres åbenlyse glæde over at arbejde med at fremstille lækre ting og sager til butikken her, var slet ikke til at skjule. Faktisk smitter deres glæde helt ud til kunderne i butikken. Man bliver s.. helt glad af at gå rundt her - og så måske lige finde en helt unik gave, eller simpelthen forkæle sig selv med en ting eller to. Priserne er virkelig, så alle kan være med. Jeg er simpelthen nød til at tage til Varde til foråret, og så besøge stedet her igen for at tage foto. Lige denne gang var tiden ikke til det. Øv. Men spred det gode budskab om denne skønne unika-butik, Kræmmergade 10, 6800 Varde. De har også et telefonnummer: 29 36 80 40. Forøvrigt er de med på VisitVarde´s hjemmeside. Beklager den lidt plettede folder på foto. Sød dame i butikken kunne ikke finde andre, så jeg fik den der lå fremme i butikken. Det er også helt OK. Teksten står jo stadig tydelig. Smiley.

23-01-2020

Eftersom vi var nogle dage i det vestjydske med base i Blåvand, så tog vi lige en smuttur til Varde. Her tror jeg godt nok aldrig, jeg har været før. Varde er jo en af de mindre ældre danske købstæder - og de er jo kendetegnede ved meget smukke by-kerner med historiske huse. Det gælder også Varde. På Torvet finder du det smukkeste gamle lille hus - bygget i 1700-tallet. Her finder du Aunt Betty. Det skønneste lille lækre spisested. Du kan vælge at få din mad som Take-away, eller du kan vælge at få serveret i den hyggelige, lavloftede stue, indrettet helt enkelt - men i gammel stil. Vi valgte det sidste. Dette sted kan altså varmt anbefales. Sød betjening, lækker lækker mad, kaffe, hjemmebag m.m. - om ønsket serveret i den mega hyggelige stue. Priserne er meget rimelige. Fik af vide af anden spise-gæst, at der fra husets oprindelse i 1700-tallet, har været kro her. Aunt Betty på Torvet i Varde. Ihvertfald et besøg værd. NB: er altså lidt hook på det smukke tapet her. Smiley.

23-01-2020

Vores årlige tur til Blåvand i januar måned. Ej hvor er her dejligt. Blåvand by syder af liv, gode butikker og spisesteder. Her har de handlende ikke lukket, selvom det er januar måned. Altid gode tilbud på kvalitetssko og tøj. Elsker de gamle autentiske bygninger man møder, når turen går gennem klitterne ned til Vesterhavet, hvor jeg forøvrigt mødte hundrevis af de hvide tomme hylstre skyllet op på stranden. Det lignede aftryk af søpindsvin. De gik i stykker bare man kikkede på dem. Har aldrig set disse hvide hylstre før. Og ikke at forglemme, så elsker jeg de der kæmpe store dådyr i jern, som står og byder velkommen på vejen til Blåvand. I Oksbøl står der tilsvarende kæmpe store jernokser med stål-horn. Dem glemte jeg helt at fotografere på hjemturen her - men det lover jeg at gøre, næste gang turen går til Blåvand, for de er ikke mindre end lige så fantastiske som disse dådyr her. Hele området har noget med jern. Inde i Blåvand by, er der på hver enkelt gadelygte-stander monteret det smukkeste store Blåvand Fyr i kopi. Det er meget stort, smukt og så dem med lys i, når gadelygterne tændes. De er så flotte, de her store fyrtårne - som også er udført i rusten jern. Tur til Blåvand kan varmt anbefales udenfor sæsonen. Det er faktisk hyggeligere, for så er der ikke så crowdy overalt, men godt med plads.