Blog om alt mellem himmel og jord

26-03-2019

For et stykke tid siden købte vi brugte traller (billigt!!! - Smiley). Jeg skulle bruge een - manden kunne så ikke dy sig og købte også nogle stykker. Nu har trallerne stået et stykke tid i laden og tørret efter sjask våd vinterregn. Jeg gik i gang med mit projekt hyggekrog ved campingvogn (se nedenstående indlæg), og manden gik i laden. Efter flere timers slibning og savning i een af trallerne, fik han frembragt denne smuksak af en trallebænk. Nej hvor er den flot og ikke mindst - stabil. Ej hvor kunne jeg lige se den trallebænk stå i vores entre med et stort lammeskind på, og så virke som siddeplads, når der skulle tages sko og støvler af og på. Men nej nej nej - nixen bixen. Det synes manden absolut ikke. Øj altså - hvor ville jeg gerne have den ind i huset. U-BEMALET. Det er SÅ flot slebet det træ her. Og se nu her: nu bliver den malet med sort træbeskyttelse, og manden VIL have den ud at stå i haven. Ej altså - det kan han ikke mene. Jeg ved, at han har flere traller i laden, så med lidt kvindelist må jeg altså se at få sådan en trallebænk ind i vores entre at stå. Jeg har allerede indrettet den entre med trallebænk, lammeskind m.m. - altså oppe i mit hoved = drømmescenarie (som nok skal blive til virkelighed en dag - Smiley).

26-03-2019

Her i foråret for vi overnattende gæster i vores lille skønne campingvogn, så jeg har lige lavet en dejlig hyggekrog til dem - for billig penge: Pileflet på rulle fra XLMøbler.dk, som jeg altså godt kan anbefale at handle med. God service, hurtig levering og så var de absolut de billigste hvad pileflet på rulle angår. Trykimprægnerede pæle fra Jem og Fix (de er lige til at banke i jorden). Pileflettet er så monteret med strips på pælene. Manden lagde så lige overligger på hele baduljen, og den var jeg så ikke sen til at udnytte. Havde 2 pænt store skønne keramikfugle på lager, købt for mange år siden på en planteskole. Nu er de monteret på overligger i dejlig rede lavet af birkeris og gammel pilekrans med visne blade (een jeg bandt forrige år, og ikke kunne nænne at smide ud efter endt brug). Reden har jeg med vilje lavet lidt vild med rigtig mange strittere. Det kan jeg godt lide - andre vil måske hellere have reden fin og mere perfekt, men det kan man jo gøre, som man vil. Bandt så også lige lidt mos på reden, så fuglemor og fuglefar ligger lunt og godt. Ydermere havde jeg en lille keramikfugl liggende, og den kunne med lidt god vilje da godt ligne en fugleunge, der kikker op på sin mor og far i reden. Den monterede jeg på toppen af en række rulsten. Fuglene i reden er monteret på overliggeren med strips, som er ført op gennem fuglene via huller i bunden. Det ser altså helt vildt sødt ud med dette lille set-up, og de store keramikfugle har gennem flere år prydet overligger i vores hedengangne hønsegård, så jeg ved de kan holde til vind og vejr hele året rundt rundt. For en sikkerheds skyld blev der skruet skruer i overliggeren (altså lange skruer, hvor kun halvdelen af længden blev skruet i), og afstanden mellem skruerne lige passede op i fuglenes huller i bunden - bare så de ikke kan dreje rundt om overliggeren i stormvejr. Det kan de ikke nu, hvor skruerne holder dem på plads i reden. N.B. Pileflettet her giver hverken ly for vind eller nysgerrige blikke - men det giver lidt afskærmning, og på sigt vokser de dejlige cypresser plantet bag pileflettet sig store. Så vil hyggekrogen her blive helt skøn lækrog for vind og nysgerrige blikke, samt give skygge på solrige sommerdage. Omvendt: så er der altså ikke meget trafik ned ad vores markvej, hvor krogen her er, så det med nysgerrige blikke er nok vildt overdrevet. Smiley

25-03-2019

Nåede ikke at redde "sidde-stubbe" fra stort træ manden havde fældet. Han var godt nok hurtig med brændekløveren. Øv!!!. Men så er det da godt, at jeg på vej ud til yngste børnebørn spottede indkørslen til en gård, hvor nogen måtte have været ude med den helt store sav, for her lå i massevis af skønne STORE træstubbe. Stoppede bilen og gik ind på gården, for pænt at forespørge om jeg måtte købe 4 træstubbe. DET MÅTTE JEG!. Og endda til billig penge. Nu står de her - 4 dejlige store træstubbe med god højde og med en diameter der svinger fra 35 cm - 45 cm. Det er jo lige "bagdels"-størrelse, for disse skønheder bliver siddepladser ved vores bålsted. Den landmand har altså savet blokkene næsten helt lige. Kun lige een der skal rettes til. Nu bliver der lige sat 4 små stålben under hver blok (for at undgå råd i bunden, når de skal stå i græsplænen), og så bliver de lige hver pyntet med de her små lammeskinds-sædehynder fra Jysk - så bliver der ikke eet øje tørt, når de kommer til at stå rundt om bålpladsen som attraktive siddepladser. Altså - det kan da altid betale sig lige at spørge pænt, om noget skulle være til salg, selvom det står/ligger udenfor privat bolig. Det værste der kan ske er jo, at man får "Nej". OG! - hvor er verden dog lille: den landmand jeg købte mine træstubbe af, han bor altså langt væk fra Avernakø - men vi kom i snak, og mindsanten om han ikke kendte vores lille ø og nogle af dens beboere. Er kommet her tit på jagt, så det tog lige en rum tid før vi kom derfra med mine træstubbe, for nu blev der snakket Avernakø, fælles bekendte m.m. med en landmand på Fyn, som jeg ikke en gang kender navnet på. Smiley!

25-03-2019

Ja så skete det igen - som så mange hyggelige gange før: Hovedvejen er spærret for en stund, for her hyggesnakkes og sendes beundrings-blikke på meget flot istandsat traktor af ældre dato bosiddende på Avernakø. Dette er et billede på dejligt ø-liv, hvor bare det at gå i postkassen - eller som her hvor manden bare lige skulle ud og hejse nyindkøbt vimpel op i flagstangen - afstedkommer hyggesnak med andre øboere, som lige kommer kørende/gående forbi. Jeg ELSKER det. Smiley!!!!!

25-03-2019

Medens vores egen færge er i sit årlige dok, så sørges der skam godt for os øboere. Hele 2 færger er sat ind som erstatningsfærger - og NEJ! - de besejler ikke Avernakø og Lyø på samme tid. Smiley. De dage/tidspunkter Frigg sejler, da kan man få biler med - ja rigtig mange endda. Frigg er så stor, at når man går ombord i den ene ende, føler man næsten, at det bare er at gå til den anden ende af færgen, så er man enten i Faaborg eller på Avernakø, alt efter hvor man stiger ombord. Foto taget på bildækket er cirka halvdelen af dækket. På Frigg kan vi - udover at kunne få biler med - også frekventere et rigtigt færge-cafeteria med alt hvad dertil hører, og det har åbent for betjening. Øj hvor er det hyggeligt (og lidt dyrt). Når det er Bertha K der besejler øerne, så kan der altså ikke komme biler med. Det er en hyggelig lille katamaran-færge, hvor man næsten sidder nede i vandspejlet, når man sejler. Den er altså også hyggelig at sejle med. Vi ved jo som øboer, at vores egen færge skal i dok og efterses hvert år, så det er bare om lige at koordinere med færgeplanen, hvis bilen skal med, når Frigg og Bertha K sejler som afløserfærge, men det vænner man sig nu hurtigt til - lige at checke om det er Frigg eller Bertha K som sejler eens ønskede afgang. Forøvrigt kan Bertha K chartres til fest (med bespisning), dagsture, askespredning på havet m.m.m.. Check selv lige deres hjemmeside ud på M/S Bertha-K Aps.