Blog om alt mellem himmel og jord

15-07-2019

Jamen, se så lige hvem der besejler øerne Lyø og Avernakø, så af og på øerne stadig er muligt. Det gør smukke Freia. Den smækreste klinkbyggede skonnert. Ej DEN gad jeg godt tage et smut til Fyn med - meeeen den går altså ikke. Freia sejler med MEGET reduceret færgeplan, og sejladsen er kun beregnet til nødvendig transport = turister, pendlere o.s.v. - ikke til een øbo, som bare gerne ville med en tur på Freia øerne rundt, og så blive sat af på Avernakø igen. Det er nu også fair nok. Freia her kan IKKE medtage biler - og kan "kun" rumme 32 personer, så selvfølgelig skal jeg da ikke optage en plads, bare for at nyde sejlerlivet på en skonnert, og optage plads for turist som SKAL af øen eller en pendler som SKAL med hjem. Freia her kan chartres for en dag, en week-end - ja her kan faktisk sove 10 personer i dobbeltkahytter. OH - DET var måske en mulighed, når jeg om 1,5 år runder et mega skarpt hjørne. Kunne da tage hele familien med på en week-end tur med Freia. Sejle til Marstal, gå i land, bade, shoppe, gå på caféer, se museer, leje cykler og se lidt af øen, overnatte på Freia og så sejle hjem igen dagen efter. Jamen - hold da op, det vil jeg da overveje, og så allerede nu begynde at spare op, for det er jo ikke gratis, meeeen overkommeligt prismæssigt. Se mere på www.maritimtcenter.dk. P.S. Til vores sølvbryllup havde vi chartret Fylla, hvor vi sammen med musiker, 40 venner og familie, lå og sejlede rundt i det sydfynske øhav en hel dag. Vi dansede og spiste ombord - og det står stadig i min erindring som den fedeste måde at holde fest på. Men det begrænser selvfølgelig gæstelisten, da der selvfølgelig er max. antal passagerer på ALLE søgående fartøjer. Men check lige hjemmesiden ud. Her er altså spændende muligheder for mega fede udflugter til havs.

15-07-2019

Faaborg har et flot og velbesøgt turistbureau lige midt på Torvet, hvor alle automatisk finder hen, når den gamle by besøges. Og se så lige hvad lillebror Bornholm kan præstere: 7 Turistbureauer, telefon til forespørgsler, email-adresse samt 1 stk. hjemmeside. Altså: når vi er på ferie - lige meget hvor - så er det første vi søger stedets lokale Turistbureau. Her kan man spørge om ALT vedr. ens destination, her er brochurer om ALT, hvad der foregår i området = samlingssted for nysgerrige, videbegærlige og eventyrlystne turister, der er ude for at opleve. Her kommer så min undren: Eventyrbyen Odense, H.C. Andersens fødeby, byen med en kommende letbane, byen med en stor årlig musikfestival og m.m. mere - den vælger helt at lukke sit fysiske Turistbureau, som før lå så flot placeret lige midt i city, og i samme bygning som Odense Rådhus. Kære Odense: du vil gerne være en storby, du vil gerne tiltrække flere turister - du vil så meget, og så vælges der at lukke helt for et fysisk Turistbureau, og i stedet kun have et online samt et telefonnummer man kan ringe til. Helt ærlig!!!!! JEG UNDRER MIG BARE ( der er faktisk rigtig mange, der undrer sig over denne prioritering - eller skal vi kalde det ved rette navn: ned-prioritering.) I sidste ende handler det jo om at byde velkommen til ens by/egn, at stå ansigt til ansigt og faktisk TALE med en fysisk person, som kan guide een gennem de oplevelser, der er i området som turist, og så lige stå med en stak spændende brochurer i hånden, som skal nærlæses for senere udflugter i området, og så helt sikkert have fået gode råd med at de ansatte på Turistbureauet. Turister skal selvfølgelig serviceres og bydes velkommen til ens by/egn via et Turistbureau, som jo bare er et serviceorgan - men et serviceorgan som kan genere omsætning ved god servicering af turisterne. I sidste ende vil f.eks. Odense nok tjene på at opretholde et spændende Turistbureau - for mange turister må da afstedkomme større omsætning i byens butikker og dermed større skatteindtægter til byen. Jeg under mig bare over disponeringen "lukning af byens Turistbureau" !!!

14-07-2019

Her har vi lige overnattet i forbindelse med festivitas på Fyn. Lundsgaard B&B kan varmt anbefales. Det er et stort sted med - mener jeg - 60 sengepladser, Skøn have med plads til leg for børn, grillhytte med kuglegrill og meget mere. Vi overnattede i værelse med fælles toilet og bad med 2 andre par - men det genererede altså ikke os. Til de 3 værelser på vores gang, var endvidere fælles køkken med service, gryder potter og pander. På værelset lå der karklud og viskestykke, hvis man skulle få brug for det. Vores værelse lå på 1. sal - men her er sandelig også rigtig mange værelser i stuen med eget bad og toilet pr. værelse samt igen fælles velfungerende køkken. Hunde må medtages efter aftale. Skal du holde fest eller andet, så er stedet her også suverænt til det med 60 sovepladser og gildesal - alt i skønne omgivelser. Da vi overnattede her, var alt booket ud, så stedet må være populært, og forståeligt nok for her var skønt. Her kan tilkøbes morgenmad, hvilket vi undlod, da vi skulle med første morgenfærge hjem. Vi kan ihvertfald varmt anbefale dette B&B i Horne, beliggende lige ved siden af Horne Kirke, som du lige kan se lidt af i indlægget herunder. Men tilbage til Lundsgaard Bed and Breakfast, så får du adressen her: Søren Lundsvej 20, Horne, 5600 Faaborg. Tlf. 20 44 80 82. Se meget mere på www.lundsgaard.dk

14-07-2019

Altså - jeg går absolut IKKE op i kirker på nogen måde - men da vi overnattede på Bed and Breakfast lige ved siden af Horne Kirke, så kunne jeg altså godt se, at den kirke var noget for sig selv. Det er så Fyens eneste rundkirke, det er Fyens største landsbykirke - og det må altså også være Fyens smukkeste kirke - for hold op hvor er den smuk og meget velholdt, omkranset af en helt fantastisk tilhugget granitmur. Spottede også lige disse 3 STORE, kunstneriske og meget unikke kors, som var opstillet udenfor kirken. Jamen - de kors her er i sig selv et besøg hver, for de er helt utroligt smukke og unikke. Da vi ankom til vores Bed and Breakfast (som du kan læse mere om lige over dette indlæg) i bulder-mørke, kunne vi se smuk belysning inde i kirken samt i et stort rundt vindue, hvor der også var et smukt stort oplyst kors. Horne Kirke er altså meget meget stor, smuk og velholdt - og også et besøg værd om aftenen med den fine indvendige lysende udsmykning, hvor man lige skal bag om kirken, for at nyde den meget smukke lys-udsmykning i det store runde vindue. Kirken vil nok være låst om aftenen - men det er altså også udefra lysende skal nydes. De 3 kors her skal du se i dagslys - de er virkelig flotte. Slut herfra om Horne Kirke, som jeg aldrig havde set, hvis det ikke lige var fordi, vi havde booket en overnatning på Lundsgaard Bed and Breakfast, som er nabo til denne smukke, store kirke. Smiley.

09-07-2019

Prøv at tage på øhop i det sydfynske øhav med Sea Hawk her. Du kan købe billet til det antal personer I er, samt det antal cykler, barnevogne m.v. I har med - og så gælder billetten i 8 dage, hvor du selv vælger hvilken ø du vil stå af på - bare du sørger for IKKE at anløbe Fyn. Vi fik overnattende venner, som netop i år valgte at holde ferie med ø-hop via Sea Hawk. De kom fra Strynø, hvor de havde overnattet (overnatning kan ikke bookes gennem Sea Hawk), i går anløb de så Avernakø, selvfølgelig med overnatning hos os. Her sender vi dem afsted fra Avernakø med Sea Hawk - kursen er mod Lyø, hvor de IKKE står af, og derefter til Bjørnø, hvor de har valgt at booke en overnatning på Bjørnøgård (tror jeg nok den hedder), efter Bjørnø hopper de på Sea Hawk til Drejø, hvor de har booket overnatning i et shelter, hvorefter de slutter af på skarø som sidste ø-destination. Mener de gav lidt over kr. 500,00 for 2 personer og 2 cykler, med fri ø-hop sejlads med Sea Hawk indenfor 8 dage - og UDEN at ramme en afkomst til Fyn - altså man skal booke afgange direkte små-øerne imellem. Overnatning på de forskellige øer man har valgt at anløbe, skal bookes separat via øernes hjemmesider. Sea Hawk er en hurtig-sejler, så befordring mellem øerne går tjept. Vores venner var ihvertfald vilde med den måde de holdt 8 dages ferie på i år med ø-hop. De startede eventyret i Svendborg, hvor de steg på Sea Hawk - og det er også her deres rejse ender, når de forlader Skarø som sidste ø-destination med Sea Hawk. Sea Hawk besejler de sydfynske øer fra 29. juli til 11. august, så du kan stadig nå at booke en spændende ø-hop rejse til billig penge med Sea Hawk. Se mere på www.ø-hop.dk. OG - småøerne har altså meget at byde på. Se bare herunder et lille udpluk af, hvad der sker på Avernakø.