Blog om alt mellem himmel og jord

21-01-2021

- øens fælleseje: en transportabel saunatønde, som vi alle kan afhente, hægte på anhængertrækket og køre hjem til sig selv og bruge. Vi havde den hjemme i haven en juleaften. Det var herligt at sidde og svede i tønden, som har panoramavindue i gavlen, så man - alt efter placeringen - kan nyde havudsigten, mens man får sin svedetur. Saunatønden er foræring til øens beboere fra Musikfestivalen Avernax. Her står den parkeret hos med-øboere, som har brugt den nytårsaften. Jeg elsker den, og det kan ikke vare længe inden vi trækker den op i vores have igen. Indtil da, så går jeg en laaang tur i blæsevejr og finder mit guld på Avernakø´s kyster: drivtømmerkæppe, slebne glasskår og hulsten. Nu går det hjemad i rask trav med hænderne og lommerne fulde af "guld", for nu blæser det virkelig op, og jeg er rimelig langt hjemmefra (nu er alt jo relativt - men så rimeligt langt hjemmefra, som man næsten kan komme fra sit hjem på min lille ø. Smiley).

16-01-2021

- så er denne skønne bog lige sagen: Grøn Bålmad af Nicolai og Eva Tram. Den indeholder mange spændende opskrifter, som jeg ihvertfald skal prøve. Du får også "opskrift" på det perfekte bål, læring omkring bålets forbrændings-grader fra optænding til nærmest slukning. Det er også en visuelt MEGET MEGET smuk bog, og gør dig selv den tjeneste lige at læse forordet i bogen samt alle de skønne tekster, omhandlende livet i pagt med naturen, og om een måde at skrue sit liv sammen på, hvor samværet med sin familie (og naturen) kommer i højsæde - nemlig forfatternes egen vej til det gode liv. Her er altså kloge ord at blive inspireret af, råd om båludstyr, spændende grønne opskrifter over bål - det hele garneret med de mega smukke fotos. Her er glæde både til øjet, sindet og maven. Fik bogen i gave - anede slet ikke den eksisterede. Den må være ret ny-udgivet, da pandemien omtales. Denne bog her er jo med rene vegetar-retter/grønsagstilbehør til kødretter. Nu vil jeg ønske mig Nicolai og Eva Tram´s anden bog om bålmad: "Bogen om bålmad". Det er jo kun mig der ikke er kødspiser i familien, så det kunne være rart med spændende opskrifter på kød lavet over bål, så der også er mad til min kødspisende familie. Smiley.

14-01-2021

- og nu er ALT tilladt: Nu må jeg godt vrøvle, ikke kunne finde vej hjem, glemme at komme gær i franskbrødsdejen, ikke at kunne finde min mobil eller/og mine nøgler, glemme tiden, snakke med mig selv - ja ALT det skøre (jeg altid har gjort. smiley), det er nu pludselig tilladt, fordi jeg har fået alderen til, at det er acceptabelt. Jamen - sikke dog en befrielse. Smiley, Og trods corona-restriktioner, så fik jeg den dejligste, skønneste fødselsdag. Ikke den, der var planlagt - men en skøn, festlig og minderig een af slagsen alligevel. Jeg er ikke helt landet endnu, og er helt overvældet. Tusind tak. Smiley Smiley Smiley

10-01-2021

- åh hvor det sner - mit hjerte smelter af glæde, og det gør den sne desværre også (ikke af glæde, men p.g.a. manglen på frostgrader). Øv at den sne ikke bliver liggende. Men så må jeg nøjes med at nyde de store vattotter af sne, som smukt daler ned fra himlen.

09-01-2021

Det er altå en god idé at have spil med, når sejlturen hjem til Avernakø lige runder Lyø, og man har børn med. Turen tager jo lidt over en time, så for at få tiden slået ihjel, så har jeg taget Ludo spil med. Prins K her nåede altså at slå mig 3 gange i ludo på denne times overfart, og han glemte helt at brokke sig over den lang sejllads - takket være mit Ludo spil her. Så husk: skal du på en lidt længere færgefart med børn, så tag spil med til turen. Det gør overfarten nærmest problemfri, når der er utålmodige børn med. Pssst!!! - når vi skal slå terningerne, så gør vi det ned i låget til spillet. Det larmer forfærdeligt på færgens borde, når de terninger slåes, så for at vise hensyn til andre passagerer, så bruges låget, når terningerne slåes, og så sker det nærmest lydløst. Yderligere så falder de terninger ALDRIG på gulvet, når låget bruges til underlag for terninge-kast, for der er forhøjet kant hele vejen rundt. Smiley