Blog om alt mellem himmel og jord

16-10-2020

Har lige været med på Poetisk Lydvandring i Sollerup Skov, arrangeret af Spoken Word Festival i Odense. Turen var guidet af forfatter og poetry slammer Kim Linnet, og lydsporet var fra Podcast via vores mobiltelefoner (med høre-/øredutter i ørerne). Sikke en oplevelse og dejligt forfatteren til podcasten var med på vandringen som guide - ellers tror jeg, vi var faret vild. Vandringen var i meget meget smuk skov i meget bakket terræn, den var på 8 km og podcast-vandreturen sluttede (altså kun podcasten, for vi skal jo tilbage til udgangspunktet igen) ved fugletårnet - Arreskov sø. Her fik vi alle lige snakket og nydt det meget smukke område. Så fulgtes vi alle ad gennem skoven igen, og ud til P-pladsen, som var mødestedet.
Tak til forfatteren for en herlig og smuk/finurlig og oplysende fortælling (Kim Linnet - du kunne altså være blevet en fantastisk speaker i TV, radio, filmserier m.m. Din stemme var meget behagelig at have i øret de 2,5 time turen varede. Smiley). Vandringen var næsten uden snak, da vi jo alle havde fortællingen i ørerne. Et par indlagte små pauser ved lille rislende bæk og ved bålsted, hvor vi alle lige kunne tale sammen var dejligt. Jeg kendte ingen af de andre tilmeldte, men på hjemturen gik snakken på tværs af bekendtskaber. Skal da lige love for jeg fik varmen. Fortrød virkelig jeg ikke havde taget lidt drikkelse med. Nu sidder jeg i bilen (hvor jeg heldigt havde lidt æblemost liggende som hurtigt blev skyllet ned), jeg har rigtig fået ungpige-kuløren igen af lydvandringen i ujævn/smuk terræn. Jeg var nærmest gået sukkerkold, så rundede lige Skovtrolden i Svanninge Bakker på hjemturen, hvor jeg købte den mindste softice jeg kunne få - toppet med et ordentligt lag guf og lakridspulver - og JO!!!, det ER den mindste jeg bestilte, og den var godt nok stor). Jeg havde næsten spist den med øjnene, inden den blev langet over disken. Jeg vil virkelig anbefale disse Poetiske Lydvandringer, som der er 5 stk. af - alle arrangeret af Spoken Word Festival i Odense - og alle 5 vandringer er forskellige steder på Fyn og med 5 forskellige forfattere som guide. Du kan også downloade alle Podcast´s om de 5 poetiske lydvandringer ganske gratis, og så selv gå turen, med forfatterens stemme som guide. Billetter til de guidede ture skal bestilles (de er gratis - men skal bestilles) via Visit Fyn. Søg på Poetiske lydvandringer. Det kan varmt anbefales. Man bliver jo nærmest ladet med ny energi, får bevæget sig, får frisk luft - og det er ganske gratis, ihvertfald lige nu. Jeg mødte som sagt op helt alene, så det kan du også roligt gøre. Altså: Visit Fyn - Poetiske Lydvandringer i naturen. Du skulle prøve det!!!!!!!

13-10-2020

Så blev manden lige ringet op her næsten midnat. En båd brænder i Avernakø Lystbådehavn. Så er det med hurtigt at komme i brandmandstøjet (hjelmen kom med) - og så er det hurtigt afsted på traktoren - ned at hente slukningsudstyret m.m., og så afsted til havnen. . Her på Avernakø (og på alle andre småøer tror jeg) har vi vores eget brandværn, bestående af en del af øens mænd i alle aldre. De er trænet professionelt - så de kan altså slukke ildebrande, og de har udstyret til det. Nu er manden - i løbet af få minutter fra alarmen kom og til han kører ud af laden - på vej til havnen sammen med øens andre brandmænd. Jeg hører stadig trafik køre mod havnen - alle med i det frivillige brandkorps på øen. Det er altså SÅ trygt at vide, at hjælpen hurtigt er på vej i tilfælde af brand, selvom man bor på en lille micro-ø. Jeg er faktisk ret vild med det at bo i et lille samfund. hvor man altså er afhængig af hinanden for at få det til til at virke, SKAL hjælpe hinanden - her i tilfælde af brand - og at vi KAN klare så meget i fællesskabets tegn. Det er trygt at være en del af et så lille samfund, med så meget styrke til at ville og kunne klare rigtig meget selv. Altså - er DEN brand for stor til vores eget brandkorps kan klare den - så kommer brandvæsenet fra Faaborg i hurtige både og hjælper til. NB: Jeg ved ikke hvad udfaldet af denne bådbrand blev, da manden ikke er kommet hjem endnu - men jeg opsummerer. Dette indlæg er ikke skrevet for at fortælle, at en båd brænder på Avernakø - men for at fortælle, at godt nok er vi et lille samfund, afskåret fra fastlandet af lidt hav - men at vi også er et lille samfund, der som minimum kan klare potentielt farlige situationer - som her f.eks. en brand - og i hvertfald holde tingene i skak, indtil mere hjælp kommer til os, enten i form af både eller helikopter. Elsker altså livet på een af de danske micro-øer. Her føler jeg mig total tryg - både under sygdom og ved ildebrand. Smiley. NYT NYT: Omtalte båd brændte helt ud og tog endnu een med sig. Ingen personskader. Der var ingen ombord, så snakken går nu på, at det kan være en kortslutning, der har startet branden. OG - der kom hjælp fra Faaborg Brandvæsen, for den brand tog lidt mere med sig end 2 både. Også noget af broen gik op i røg. I dag kommer - tror det var beredsskabsstyrelsen - og renser op i havet (olie/benzin/vragrester). Ja - det var så noget om at bo på en lille ø i tilfælde af brand. Lad det ihvertfald ikke afskrække Jer fra at flytte til een af de danske micro-øer, for skulle uheldet være ude, så er hjælpen nær.

11-10-2020

Har da lige opdaget, at farverne og rækkefølgen af disse i en regnbue, er nøjagtigt de samme som i de 7 chakra-farver. Tænk at der skulle en kæmpe stor, dobbelt regnbue til, før jeg opdagede det. Ja - ja - man lærer jo så længe man lever. Smiley

10-10-2020

Så er jeg færdig med pænt stort malet skilt med info om Avernakø Arkiv og Museum. Nedenunder kan du se åbningstiderne på opslaget, som fortæller, at arkivet holder åbent 10. og 17. oktober kl. 11-15 - og muligvis lidt mere her henover efterårsferien. Er du på øen - så er Avernakø Arkiv og Museum altså et ret spændende sted at fordybe sig i fotos m.m., hvis man interesserer sig lidt for øens historie. Nu er skiltet lakeret, og klar til aflevering og opsætning på stratetisk rigtigt sted på øen. Du kan nærmest ikke undgå at støde på det, hvis du besøger øen. Smiley.

10-10-2020

Lige nu er grøftekanterne fulde af tørre - men meget smukke - fnug-lette planter. De står ranke og fine - lige klar til at blive plukket til en fin "buket" i en vase. Plukker du dem med de laaange stilke, så gør de sig altså godt i en gulvvase eller i en stor vinballon. Udsmykningen kræver ingen vand, og kan vel nærmest holde evigt. Her står min siv-buket fint i rustik stentøjsvase, kreeret af yngste-søn da han var ca. 7 år. Det er et ret godt match. Meeen når julen lige om lidt kommer, så ryger siv-buketten ud. Så er det nemlig tid for de røde tulipaners indtog i husets vaser. Din siv-buket skal plukkes inden frosten sætter ind (siger jeg - med håbet om en RIGTIG vinter med frost og sne) - for så klapper de total sammen og bliver bløde i stænglen. Du kan jo yderigere toppe det rustikke indtryk op med en skøn træskål med en anden af efterårest smukke frugter: kastanjer. Jeg er desværre ikke den lykkelige ejer af en rustik håndskåret træskål, og alle mine kastanjer er kørt i stykker og ligger knuste ude på vejen (snøft-snøft). Måske jeg skulle gå på rov i andre øboers kastanjetræer, pynte en glasskål med mos og kastanjer, så der lige kom det grønne touch indover. Under alle omstændigheder er det lige NU, du skal ud i naturen og plukke din helt gratis efterårsbuket af smukke siv og tørrede græs-arter.