Mums fra mit køkken - Indbagte rester
Her er hvad jeg brugte til at lave en lækker ret med. (De 3 mørke "dimser" er gulerødder. Sorten hedder Purple Haze). Her er de ikke skrællet endnu).
Undgå madspild og spar penge!
Jeg smider meget sjældent en rest mad ud, så her får du min opskrift på hvordan du kan bruge en rest kødsovs fra gårdsdagens aftensmad til en ny ret dagen efter.
Indbagt kødsovs med farverigt tilbehør:
En lille rest kødsovs
En lille "sjat" ketchup
1 spsk. basilikum
1 fed hvidløg
Reven ost
3 revne gulerødder
Saft af 1 økologisk citron
Fyld hvad du kan lide. Jeg har brugt:
Ananas i tern
Rød og gul peberfrugt (de grønne var udsolgt😥)
Perleløg
Græskarkærner
Bages i ovnen med over-/undervarme ved 185 grader i ca. 20 min.
-
3
Jeg delte det udrullede stykke dej i 2 stykker ( min mand spiser mere end mig, kan I nok se). Fordelen er også, at der kan kommes fyld på, som hver især godt kan lide. Ketchup røres op med basilikum, salt og peber, som bunden smøres med. Derefter det ønskede fyld.
-
4
Så pakkes dejen godt om fyldet og toppes med reven ost. Perleløg (som også bages med) ved den ene og den anden toppet med græskarkærner, som bliver meget nøddeagtige, når de bages. Sættes i forvarmet ovn i anden-nederste rille.
-
5
Gulerøddder skrælles og hakkes fint. Jeg har her brugt gulerødder af sorten Purple Haze. De er skrig orange indeni og rødbedefarvede udenpå (væsker ligeså meget som rødbeder, når de skæres over). Uskrællede er de meget mørk blomme-/brunfarvede. Smager lidt nøddeagtige. Altså! check lige farven: den er fantastisk - her kan du rigtig se det orange og det mørkerøde samspil. Gulerodssalaten vendes i citronsaft inden servering.
-
6
Så er der serveret!
Indbagt restemad med farverigt tilbehør. Hertil hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Velbekomme!
Seneste kommentarer